www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Solidna pinceta

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2024 4:14 pm    Naslov sporočila:  Solidna pinceta Odgovori s citatom

Če mogoče koga zanima ... 00D-SA ... po mojih izkušnjah gre za kar trpežno in solidno pinceto. V HTE-ju so trenutno v neki akciji po cca 4€ na kos.

Pinceta_00D_SA.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  21.73 KB
 Pogledana:  2 krat

Pinceta_00D_SA.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2024 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

5 let uporabljam 99% casa "sestro" 26 SA.
Super izdrzljivo in ravno prav veliko za smd in trough hole Smile
Od tega tega podjetja da ne bo pomote.

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2024 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz pa

https://www.tme.eu/si/sl/details/brn-5-078-13/esd-pincete/bernstein/5-078-13/

imam raje minimalno prirezane pincete ,ker se mi zdi lažje orientirati kakšen majhen element kakor čisto špičaste

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2024 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Od tega tega podjetja da ne bo pomote.

Ja, od tega. Zdaj pa nisem več povsem prepričan o avtentičnosti tega kar se prodaja. Think Da ne bom koga prehitro zavedel. Sem šel primerjat staro z novo. Na fotografiji zgoraj ena od mojih starih, ki se res dobro obnesejo (tudi kupljena v HTE), spodaj pa nova, kupljena danes.

Pinceta_00D_SA_fake.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  138.13 KB
 Pogledana:  21 krat

Pinceta_00D_SA_fake.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.94
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2024 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
imam raje minimalno prirezane pincete ,ker se mi zdi lažje orientirati kakšen majhen element kakor čisto špičaste
jaz bi pa imel čisto špičaste in čisto majhne ker se mi je kot tanka igla del zobotrebca odlomil in ostal zapičen med zobema
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.57

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2024 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 0402 ali manjše bolhce uporabljam 1SA od erem/weller:
https://www.weller-tools.com/eu/gb/precision-tools/products/tweezers

Tile švicarji so kar dragi (10x cena v prvi objavi), tako da malo “zaskeli” ob nabavi, ampak je pa potem veselje delat. Edino malo zaboli, ko pade na nart Smile

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2024 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Za 0402 ali manjše bolhce uporabljam 1SA od erem/weller:
https://www.weller-tools.com/eu/gb/precision-tools/products/tweezers

Zgoraj omenjena (00D SA) za SMD manj kot 0805 ni primerna. Za manjše (kolikor mi še lupa dopušča) uporabim 0C 11 SA od Piergiacomi ali pa 5-052 Bernstein.
Nazaj na vrh
jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 31, 2024 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgornji dve sta medicinski, kupljeni v Sanolabor, na mestu kjer grabi sta nazobčani zato jih uporabljam bolj za trough hole elemente, žice in ostale grobe stvari. Spominjam se, da takrat ko sem jih kupoval, manjše BD023R niso imeli na zalogi in mi jo je prijazna prodajalka naročila tako da sem jo prevzel kasneje.

Tretja od zgoraj je bila kupljena v eni od elektro trgovin, se ne spominjam več kateri.
Kupil sem jo prav za SMD elemente, ampak jaz SMD uporabljam redkokdaj, skoraj nikoli, zato tudi ni veliko v uporabi.

Čisto spodnja je pa kozmetična za pedikuro in sem jo kupil v eni od drogerij. Všeč mi je ker je na mestu kjer grabi ploščata da se lažje orientira manjši element, kakor je omenil že @lucca brassi. Uporabna je tudi za prijemanje zelo tankih žičk, ker pri ostalih pincetah se tanka žička rada izmuzne iz pincete, ta je pa namensko narejena za puljenje dlačic na telesu, zato tudi s prijemanjem tankih žičk ni težav.

Dolžine pincet so:
- 14,5 cm
- 11,5 cm
- 11 cm
- 9,5 cm

20240531_193951_50.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  400.67 KB
 Pogledana:  7 krat

20240531_193951_50.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni