www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mikrotik wAP LTE

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2024 8:59 pm    Naslov sporočila:  Mikrotik wAP LTE Odgovori s citatom

Imam Mikrotik wAP LTE preko katerega interno med napravami komuniciram preko HTTP POST/GET. Uporabljam ga tudi za daljinski dostop in to deluje OK.

Komunikacija je preizkušena na kopici routerjev (različni proizvajalci) in celo na hEX lite in deluje stabilno. Edina naprava, kjer sem zaznal probleme je wAP LTE.
Komunikacija vsake toliko časa enostavno zablokira oz. se odziv strahotno podaljša (na nekaj 10 sekund), potem pa spet nekaj časa vse normalno deluje.

Pri 1000+1 nastavitvah na Mikrotik-u mi počasi zmanjkuje volje. Preden vse skupaj zabrišem v smeti in kupim kaj uporabniku prijaznega, ima kdo kakšno idejo, kje bi lahko šlo kaj narobe?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.71

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2024 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče, bi za začetek začel pri enostavnem in zamenjal napajalnik z močnejšim, ker tale lahko malo že hira. Močnejšega zato, da mu ni vroče od švicanja, ker se je zdajšnji prehitro utrudil.

Me pa tudi mene zanima kaj bi sploh kupil novega? FritzBox je tam okoli 600 evrov, industrijski so pa še malenkost dražji. Sam gledam že nekaj naprej v 5G in je s cenami en obup.

mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.57

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2024 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da preusmeriš logiranje v fajl in pogledaš, če je kaj sumljivega.
Proteus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2024 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razen zakasnitve vse normalno. Nobenega čudnega prometa. Sem tudi blokiral LTE modem in pustil povezani samo dve napravi, ista zgodba.
Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 01, 2024 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brezimenko je napisal/a:
Me pa tudi mene zanima kaj bi sploh kupil novega? FritzBox je tam okoli 600 evrov, industrijski so pa še malenkost dražji. Sam gledam že nekaj naprej v 5G in je s cenami en obup.

Verjetno kar Teltonika. Če rabiš 5G - Teltonika RUTX50 pride cca 550€. Sicer pa sem sam zadovoljen kar z LTE in niti ne rabim 5G.

Sem pa Mikrotika resetiral na tovarniške nastavitve in ga ročno konfiguriral (prej sem to naredil z hitrim konfiguratorjem). Po nekaj dneh je..b. in doktoriranju na posameznih nastavitvah, sedaj zadeva končno deluje. Tole je zagotovo zadnji Mikrotik, ki sem ga kupil, ker požre bistveno preveč živcev.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2024 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poglej še Sierra Wireless
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni