www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Daljinski nadzor klime ki to (načeloma) nima
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Fantocci
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Prispevkov: 348
Aktiv.: 1.90

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:20 am    Naslov sporočila:  Daljinski nadzor klime ki to (načeloma) nima Odgovori s citatom

Kupil neko klimo v akciji (NIBE Aria, sicer dobra ampak starejši model) ki sama po sebi nima WIFI vmesnika, so mi pa dali zraven nek modulček, s katerim bi se lahko klima upravljala preko telefona in aplikacije ali SMS sporočil.
Tale vmesnik Nibe AG-BU10 zahteva SIM kartico, s klimo pa komunicira preko IR signala. V priponki so navodila od modulčka.

Ne diši mi preveč, da bi za to namenil SIM kartico... stroški pa to (razen če obstaja res kaka zelo ugodna opcija SIM kartice, ki je ne poznam - mogoče kakšen nasvet?)

Pasalo bi mi, če bi lahko klimo na daljavo prižgal ali ugasnil, ostalih informacij ali ukazov niti ne potrebujem. Če bi imel informacijo o notranji temperaturi, bi bilo že kičasto ampak to lahko tudi drugače odčitavam.
Ali ima kdo kakšno idejo če bi se to dalo kako "shekati", da bi lahko klimo kontroliral preko WIFI ali kako drugače (kakšen drug aftermarket modul)?



SMS control.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  SMS control.pdf
 Velikost datoteke:  194.73 KB
 Downloadano:  9 krat



Nazadnje urejal/a Fantocci Tor Jul 09, 2024 9:37 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_S
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 437
Aktiv.: 4.34
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam dve taki klimi. Tudi mene zanima možnost daljinskega upravljanja. Sem že nekaj razmišljal, da bi dal vse skupaj na Shelly tako bolj po domače z releji/tipkami na daljincu in v kombinaciji s Shelyjevim termo metrom...
Če ti kaj rata vem, da bi to zanimalo še najmanj tri uporabnike, ker smo te klime kupili skupaj za bagatelo. Zanimivo pa je to, da odlično delujejo in sploh niso slabe.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5369
Aktiv.: 24.53
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že na PSS odgovarjal: https://sensibo.com/collections/products bi moral delati načeloma.

LP, g

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fantocci
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Prispevkov: 348
Aktiv.: 1.90

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal.. 89€ + 15€ poštnine.

Moram razmislit, če res tako rabim. Hvala za info
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mihec
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Prispevkov: 414
Aktiv.: 1.85
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

https://us.switch-bot.com/products/switchbot-bot

Drugače pa uporabljam klimo z vgrajenim krmiljenjem na daljavo in lahko rečem da je to super stvar.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fantocci
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Prispevkov: 348
Aktiv.: 1.90

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega switchbota bi potem moral postaviti tako, da bi pritiskal on/off tipko na daljincu klime?

No super, imamo že dve rešitvi, eno bolj sofisticirano in dražjo, drugo malce nerodno na pogled a cenejšo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fantocci
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Prispevkov: 348
Aktiv.: 1.90

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na PSS je še nekdo to zadevo iz Alija predlagal:
https://vi.aliexpress.com/item/1005004677777016.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.331.50981802xV8NWY&gatewayAdapt=glo2vnm
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2581
Aktiv.: 13.13
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzameš bob 4 cente in uživaš z original modulom (če rabiš samo za sprejem sms sporočil itd.)

Če želiš dušo prodat kitajcu, potem za manj kot 20 eur Broadlink RM Mini3 ali Broadlink RM Mini4 ali podobno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1566
Aktiv.: 6.93
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Išči nekaj wifi -> IR. klik
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Fantocci
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Prispevkov: 348
Aktiv.: 1.90

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo Iztok_S rešitev kolikor hočeš Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Prispevkov: 590
Aktiv.: 2.61
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam že kar nekaj let tri Airconet module.
Delujejo zelo zanesljivo, cena je bila cca 100€ za komplet treh kosov.

Ne podpirajo pa vseh protokolov.

Sem pa pred tem uporabljal Arduino, ki je prožil tipke na obstoječem, daljincu, kar pa ni dalo nobene povratne informacije, zato sem poiskal drugo možnost.

_________________
Lp Igor
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član



Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Prispevkov: 1831
Aktiv.: 8.10

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je problem samo simuliranje tipke vklop/izklop potem:
https://www.shelly.si/si/wifi-releji/96-shelly-1-mini-gen3-3800235261576.html
Ta ima potencialno prost kontakt, ki ga lahko daš vzporedno k tipki za vklop.
Ne boš pa vedel ali je zadeva vključena ali izključena, za to bi potreboval še:
https://www.shelly.si/si/senzorji-in-pametne-vticnice/69-126-shelly-plus-plug-s-wifi-pametna-vticnica.html#/11-barva-crna
Preko te vtičnice priključiš notranjo enoto in nadziraš njeno porabo in posledično veš ali je prižgana ali ugasnjena.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_S
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 437
Aktiv.: 4.34
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 10, 2024 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plan imam to narediti s Shelly plus modulom..., če ne bi bilo možno uporabiti originalne aplikacije.
Ga imam že za garažna in vrtna vrata.

Zanimiva se mi je zdela opcija z originalno aplikacijo, ki omogoča še nastavitev temperature in vse ostalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 5369
Aktiv.: 24.53
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 10, 2024 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zato, ker ima GSM vmesnik vgrajeno samostojno temperaturno tipalo.
No, saj ga lahko tudi na ene shellyje priklopis in potem vklapljas in izklapljas klimo ...

Lp, G

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smatjaz
Član
Član



Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Prispevkov: 828
Aktiv.: 3.66

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 10, 2024 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navadno klimo sem priklopil na moje vezje - priklop na WiFi in naredil grafični vmesnik za Android telefon www.gui-o.com

Zadeva dela čisto v redu in ima možnost hlajenja in gretja. Vse se lahko nastavi in preverja temperatura in vlaga prostora. Prav tako je možno glede na vlago priključiti ventilator.



Screenshot_20221126-215621 (2).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  986.58 KB
 Pogledana:  8 krat

Screenshot_20221126-215621 (2).jpg



Screenshot_20240710_144214.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.33 MB
 Pogledana:  6 krat

Screenshot_20240710_144214.png



_________________
Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 165 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group