www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Philips kuri...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, kitajski napajalniki za 1 dolar so hudo nevarni. https://www.youtube.com/watch?v=bNoGCdX1IdQ

Medtem ko originalni od poznanih znamk so varni in delajo brez težav dolga leta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno pa ni odgovora, če je taktrat grmelo?
Ali je na routerju še svetila kakšna ledica ali je bil popolnoma "mrtev"?

Za tega operaterja Telesmeh pa prvič slišim, ki ga omenja @v.j.

bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Vsa oprema, ki se pojavi na skupnem trgu EU mora imeti CE oznako, kar pomeni da je skladna z veljavnimi predpisi.

Ali kakšen EU predpis določa, da mora biti Ethernet galvansko ločen?
Sicer pa je bilo vse, kar sem videl do sedaj, galvansko ločeno. Izjema je kakšen DIY, kjer se PHY emulira z GPIO. Brez ustrezne magnetike bi težko tako dobro delovalo.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Emaster
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Sep 2010 20:38
Aktiv.: 0.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:

Za grmenje ne vem, wifi pa še vedno dela in od 4 portov (prva dva sta za TV box, druga dva delata). Skuri torej samo tiste za TV.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.69
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:

Telesmeh -> Telemach

v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Vsa oprema, ki se pojavi na skupnem trgu EU mora imeti CE oznako, kar pomeni da je skladna z veljavnimi predpisi.

No, resnica je lahko tudi drugačna, oznako CE res mora imeti, vendar to še zagotavlja, da je oprema resnično skladna... ja, morala bi biti, ampak ... je res? Rolling Eyes

Glede na to, da je optika, je mogoče tukaj optika direktno v modem ali je vmes še kakšna škatlica? je optika Telemach ali Telekom?
Tega ne vemo, ker avtor te teme ni napisal.

Kakšna oprema točno je, lahko izveš tudi na daljavo, rabiš samo naročnikove podatke skupaj z DŠ in ti na tehnični pomoči zdeklamirajo vse o opremi ali pa preprosto pogledaš na portal mojTelemach

Kakor koli, televizor bi kvečjemu (domnevno zaradi neke napake) lahko škodljivo vplival na EON box, ne pa tudi na modem da crkne, to so bučke, Telesmehove bučke.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Emaster je napisal/a:
s53al je napisal/a:

Za grmenje ne vem, wifi pa še vedno dela in od 4 portov (prva dva sta za TV box, druga dva delata). Skuri torej samo tiste za TV.

Da ne pišem na pamet sem sedaj sprobal.
TV mi deluje na vseh štirih portih.
Optika je po zraku, tudi elektrika in še zadnja hiša smo na hribu. Ob nevihtah obvezno izklapljam.
Opreater je A1. Zaenkrat takšnih problemov, kot jih navaja avtor teme nimam. Niti ostali v okolici.

Emaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pa je Telemach zmeril, kje je meril na TV ne vem! (slika od njihovega tehnika)

7639107587255312160.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  285.86 KB
 Pogledana:  13 krat

7639107587255312160.jpg

Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meril je izmenično napetost...
Emaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rekel je, da je to na TV aparatu in preko Hdmi in preko Eon boxa in preko UTP kuri porte na routerju.
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ti je res "ta prav" TELESMEH Think Pray Liar Dancing
Naj zamenja še EON box, joj, so res nesposobni.

Nikoli, ampak res nikoli, še iz časov bakrene parice in ADSL, kasneje VDSL, nikoli izklapljal in ugašal nobene naprave.
Samo 1x je prišlo do uničenja enega porta na T-2 VDSL modemu, ko je prenapetost prišla... po Telekomovi parici Think ostali 3 porti so preživeli, dodatno je crknila še mrežna kartica na računalniku, ki je takrat služil kot router in strežnik. Kabel sem vštekal v drug port, modem je normalno deloval še naprej, dokler smo bili na VDSL.
Po tistem sem imel med modemom in strežnikom optični kabel in zaradi tega 2x pretvornik UTP/optika, napajalnik za modem pa doma narejen z dvema ločilnima transformatorjema.

Na Telemachu, pardon... Telesmehu, sem bil kar dolgo let, edine napake so bile crkovanje napajalnikov za modem, nobena omrežna naprava nikoli crknila, no, to so bili še dobri stari cajti, ko so bile naprave verjetno bolj robustno narejene, ne vem, ugibam. Danes so tem škatlice smešno poceni narejene in nič čudnega ni, da marsikaj domnevno ni po CE, čeprav bi moralo biti.

Ali je televizor priključen v napajanje preko 2 ali 3 žilnega kabla?
Ali je bajta pravilno ozemljena in ali je inštalacija pravilno izvedena?
Praviloma tudi zaradi napak v inštalaciji ne sme kuriti LAN portov.

Ozemlji šasijo televizorja da bo mir Wink

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.18

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2024 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjava fuč robe s fuč rabljeno robo pač daje take rezultate. Saj je podobno na t-2, ko je bil šele tretji modem dober.
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 10, 2024 7:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pri T-2 sem jaz kot nov naročnik dobil star modem, ker nov ni delal.
Zanimivo je, da Telekomovo OTP škatlico (prehod iz optike na ethernet), sem pa dobil novo, ker staro, ki je še vedno bila na lokaciji od prej, niso znali uporabiti.
TV komunikator je tudi rabljen, drug TV je SMART in komunikator ni potreben.

Nazaj na Telesmeh:

Mogoče bi pomagalo, da bi med modem in TV komunikator EON box dal en switch, da bi s tem dosegel dodatno galvansko ločitev UTP povezav... ampak to ne bi smel biti problem uporabnika. Operater naj dostavi primerno opremo.

Kot uporabnik lahko preveriš TV aparat, če je v originalu namenjen napajalnik priklop s 3 žilnim kablom, potem to pomeni, da mora biti ozemljen preko šuko vtičnice, če je kabel 2 žilni, nimaš kaj narediti.
Ja, lahko bi TV povzročal težave če ima 3 žilni napajalni kabel ki je vključen v neozemljeno vtičnico, torej je priključen 2 žično... vendar zaradi tega porti na modemu še vedno ne bi smeli crknit.

.

Nazaj na vrh
jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 10, 2024 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na 230V vtičnicah je potrebno izmeriti napetostno razliko med zemljo in nulo, to je prva stvar ki bi jo jaz v takšnem primeru naredil. Naslednja meritev bi bila pa napetost med HDMI priključkom televizorja in zemljo na 230V vtičnici.

Dokler se to ne opravi, nima smisla karkoli razpravljati. Not talking

bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 10, 2024 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Emaster je napisal/a:
To pa je Telemach zmeril, kje je meril na TV ne vem! (slika od njihovega tehnika)

Imam izziv za tehnika. Ob naslednjem obisku naj izmeri napetost na masi HDMI priključka na njihovi škatlici (proti ozemljitvi). Seveda ob minimalni konfiguraciji - obe škatlici blizu in nič drugega priključenega nanju preko električnih povezav in pod pogojem, da imata obe škatlici neozemljena napajalnika (dvopolni priklop). Z malo sreče bo izraz na njegovem obrazu vreden €€€€.

Za hec sem z digitalnim multimetrom izmeril pri napajalniku, ki je bil priložen Netgem Netboxu in izmeril 92V pri omrežni napetosti 238V. Če z roko primem, hitro pade.

Sicer pa še vedno ne vemo koliko polni priklop ima omenjeni TV.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni