|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jonas22 Neznanec

Pridružen-a: Pon 26 Avg 2024 5:45 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 7:58 am Naslov sporočila: Ali kdo uporablja servo motorje s krmilnikom po meri? |
|
|
Pred dvema letoma, ko sem prednaročil 1F, nisem vedel veliko o CNC-ju. Še vedno ne. Toda zadnji dve leti svojega življenja sem porabil za izgradnjo sistema, ki bo čim bolj popoln.
Pri svojem delu sem prisiljen delati stvari "dovolj dobro". V življenju moram imeti nekaj, kar lahko poskušam narediti popolnega.
Tako sem ugotovil, da krmilnik "spam" pretvori loke v segmente črt. V drugi temi sem izvedel, da obstaja nastavitev največjih odstopanj, ki jo je treba nastaviti vsakič, ko zaženete CNC. Ali lahko to reši težavo? ne vem
Razumem, da 1F izdeluje to kot hobi stroj in mora ohraniti razumno ceno. Ko sem ga kupil, sem raziskal strojno opremo in to me je prodalo. Nikoli se mi ni sanjalo, da bi bil krmilnik tako … no, omejen. Želel sem si le, da bi ponudili nadgradnjo krmilnika za začetek ... Z veseljem bi plačal dodatno. Vendar sem bil neveden in te nekoliko razočarajoče omejitve nisem odkril, dokler v dveh letih nisem preživel nešteto ur. Živi in se uči. Na koncu sem dobil delovno mizo lepe velikosti, če premaknem portal nazaj.
Zato se poskušam učiti iz svoje napake pri nakupu in dobiti dober nasvet ... če se odločim vložiti več denarja in časa v to stvar in nadgraditi.
Prebral sem o ljudeh, ki uporabljajo krmilnike Acorn. Ali je kdo naredil dodaten korak in dodal l]spam[/url]?
Prav tako se zdi, da ti krmilniki uporabljajo fizična mejna stikala za nastavljanje. Ali ne delujejo z - mislim, da se temu reče - "nanašanje na stojnico", kot je 1F? To je ena stvar, ki mi je všeč pri trenutni postavitvi; brez fizičnih stikal.
Hvala ... in prosim oprostite moji nevednosti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krmilnik je v bistvu zelo neumna naprava. On samo sprejme ukaz iz računalnika in ga izvede. Se pravi premakni se za xxx korakov (ali obratov).
Zna pa skrbeti, da ima motor pravi tok, da dobi povratne informacije ali se je uspel zavrteti in priti na željeno mesto, ...
Torej kaj bi ti rad od krmilnika?
Ali ti misliš krmlnik PLC. To je takorekoč računalnik. Ja glej, tu je pa ogromno znanja v ozadju in so firme tudi v sloveniji, ki razvijajo to programsko opremo. Eden od njih je https://www.planet-cnc.com/
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS, prepoznaš?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
199.06 KB |
Pogledana: |
18 krat |

|
|
223.78 KB |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
jonas22, ne razumem kaj sprašuješ!?
Tako je, kot ti je SimonS napisal.
Pri CNC stroju imaš CNC krmilnik, ki je povezan z računalnikom in s krmilniki motorjev.
Na sliki 4 je celotna omarica mojega CNC stroja, na sliki 6 je desno CNC controller, levo je majhen krmilnik koračnega motorja. Na sliki 5 je postavitev v delovanju, pred vsemi komponentami je PC.
Priloži kakšno sliko, da bomo vedeli o čem se pogovarjamo.
Z opisom začni pri računalniku. Na kateri port imaš priključen, kaj že F1 ali Acorn.
Priloži linke tega kar uporabljaš (F1, Acorn).
|
143.83 KB |
10 krat |

|
|
184.02 KB |
4 krat |

|
|
254.92 KB |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 10:58 pm Naslov sporočila: Re: Ali kdo uporablja servo motorje s krmilnikom po meri? |
|
|
jonas22 je napisal/a: |
Tako sem ugotovil, da krmilnik "spam" pretvori loke v segmente črt. V drugi temi sem izvedel, da obstaja nastavitev največjih odstopanj, ki jo je treba nastaviti vsakič, ko zaženete CNC. Ali lahko to reši težavo? ne vem
Prebral sem o ljudeh, ki uporabljajo krmilnike Acorn. Ali je kdo naredil dodaten korak in dodal l]spam[/url]?
|
@SimonS in ostali
Ali niste opazili, da je jonas22 tipičen AI spamer
URL je že nekdo poeditiral in vstavil besede "spam" namesto povezave
Gre za tipično prikrito oglaševanje po forumih, generični član odpre novo temo ali sodeluje v že odprti tako, da s pomočjo AI generira nek na videzno smiselen tekst in v to dokaj spretno vrine reklamni URL.
Kdor redno prebira forume, bo tak AI tekst hitro zaznal, sploh v slovenskem jeziku, ker je to tipično AI (chat GPT) klamfanje in trolanje, se da hitro prepoznat, ker od normalnih uporabnikov nihče ne piše v tem stilu.
IGNORE in brisat, pa mir.
jonas22 nikoli več ne bo objavil prispevka na tem forumu, če pa že, bo spet en spam.
@stane
No, to pa je izdelek, masivna mašinca, lepo videti
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2024 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
v.j. hvala.
Dobro me je nahecal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Avg 27, 2024 7:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Tipicen AI spam...
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 27, 2024 2:45 pm Naslov sporočila: Re: Ali kdo uporablja servo motorje s krmilnikom po meri? |
|
|
v.j. je napisal/a: |
@SimonS in ostali
Ali niste opazili, da je jonas22 tipičen AI spamer
URL je že nekdo poeditiral in vstavil besede "spam" namesto povezave
....
. |
linke sem jaz pobrisal.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Avg 27, 2024 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
stane je napisal/a: |
SimonS, prepoznaš?  |
O ja. Lepo si to zrihtal!
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni