www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Semafor
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
grof DaltonII
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 16 Jan 2006 9:02
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 6:03 pm    Naslov sporočila:  Semafor Odgovori s citatom

V šoli smo dobili nalogo da s pomočjo programa alpha programming naredimo semafor. Ker sem začetnik v programabilnih vezjih, bi vas prosil, da mi svetujete kje naj poiščem informacije.

Za vse odgovore se vam najlepše zahvaljujem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh, vsi so dobili nalogo, da napravijo semafor Cool
Je ze eden spraseval po tem nedolgo nazaj. Uporabi iskanje!

grof DaltonII
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poiskušal poiskati na forumu pa nisem našel nič oprijemljivega.

Namreč izdelati moram semaforja za usmerjanje prometa, obstajati morata pa tudi semaforja za pešce, ki lahko tudi s tipko preklopijo semafor za avte na rdečo po času 2 sec.

Iščem še naprej.
Hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
blueH2O
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Sep 2006 9:23
Aktiv.: 0.31

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, tole imam pa že narejeno, celo opis točno ustreza programu... Potrebuješ kodo za ARM ali PIC? Pripni shemo.

Podobna tema

Mimogrede, je to za seminarsko ali maturo?
Nazaj na vrh
grof DaltonII
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potreboval bi informacijo kako se to naredi v programu alpha programing.

To ni ne za maturo in ne za seminarsko pač pa imam možnost dobiti petico.

Hvala!
Nazaj na vrh
kranjc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13
Aktiv.: 0.98
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm. Na naši šoli sem bil prvi ki sem se začel ukvarjati z Alpho, tudi pred profesorji (SŠER). Takrat sem naredil mislim da ravno nekaj podobnega. To je cca. 2 leti nazaj. To imaš pripeto v datoteki. Jasno da boš moral še kaj spremenit, vendar ti to nebi smelo delati preglavic, če poznaš nekaj osnov digitalne tehnike. To je semafor, ki je deloval še po takratnih predpisih (zelena utripa preden se preklopi na rumeno in nato na rdečo). Imaš pa na vhodu 2 stikali: ON in ERROR. Error prižgeš kadar je semafor pokvarjen ali njegovo delovanje ni potrebno (rumena utripajoča). ON pa je za običajen režim delovanja.
Skratka, prvi pogoj je da imaš program (simulator), nato pa le še volja. Priporočam pa ti, da se v šoli dogovoriš in ti posodijo ta PLC. Če te zanima to področje, jasno. Gre pa za zelo enostavno programiranje.

SEMAFOR1.rar
 Opis:
Semafor v Alphi.

Download
 Ime datoteke:  SEMAFOR1.rar
 Velikost datoteke:  3.44 KB
 Downloadano:  227 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sosednjem forumu Svet Elektronike tudi tece debata o tej stvari. Mare je prilozil zelo zanimiv link
grof DaltonII
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za odgovore seveda še posebej Kranjcu. Mislim da bom iz tega vsega nekaj že sestavil, res hvala vsem. Vam sporočim kako sem uredil tole stvarco.
Nazaj na vrh
kranjc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13
Aktiv.: 0.98
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2007 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en nasvet: preden se lotiš programiranja si nariši skico križišča, označi semavorje (npr. sem1, semA, ...) ter nariši časovne diagrame! To ti bo v zelo veliko pomoč. Če pa boš kaj potreboval se lahko obrneš name tudi preko MSNja. Če bom le znal bom pomagal.

LP B. Kranjc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2007 1:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh jaz sem pa mislil da bo govora o semaforjih v operacijskih sistemih. No, ok pa drugič.

Takih "semaforjev" je pa vsepovsod polno. Malo se je treba potruditi, nič ne pride na pladnju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dj_pucko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 19:19
Aktiv.: 0.09
Kraj: Podravska

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2007 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tnxxx kranjc,imam isto nalogo pri praksi Very Happy
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2007 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jutri imajo v naši šoli tekmovanje v ALPHI. Smo danes testirali makete semaforjev. Very Happy

Lp,denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
RastaMan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Jan 2005 22:06
Aktiv.: 0.24
Kraj: Tolsti vrh - Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2007 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja danes je bilo na vaši šoli tekmovanje. Smile Jaz sem bil tretji. Edino kar je bilo čudno, je to da so bili v vseh kategorijah zmagovalci iz Krškega Confused No glede semaforjev imaš pa tukaj opis naloge, v prilogi pa mojo rešeitev z alpho. Ne vem, če si boš lahko veliko pomagal, ker je vse skupaj zelo natlačeno.

LP, Matevž

alpha.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  alpha.zip
 Velikost datoteke:  15.04 KB
 Downloadano:  90 krat

Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kranjc je napisal/a:
Hmmm. Na naši šoli sem bil prvi ki sem se začel ukvarjati z Alpho, tudi pred profesorji (SŠER). Takrat sem naredil mislim da ravno nekaj podobnega. To je cca. 2 leti nazaj. To imaš pripeto v datoteki. Jasno da boš moral še kaj spremenit, vendar ti to nebi smelo delati preglavic, če poznaš nekaj osnov digitalne tehnike. To je semafor, ki je deloval še po takratnih predpisih (zelena utripa preden se preklopi na rumeno in nato na rdečo). Imaš pa na vhodu 2 stikali: ON in ERROR. Error prižgeš kadar je semafor pokvarjen ali njegovo delovanje ni potrebno (rumena utripajoča). ON pa je za običajen režim delovanja.
Skratka, prvi pogoj je da imaš program (simulator), nato pa le še volja. Priporočam pa ti, da se v šoli dogovoriš in ti posodijo ta PLC. Če te zanima to področje, jasno. Gre pa za zelo enostavno programiranje.

Na SŠER se alpha uporablja že cca. 5 let ali več, tako da ne verjamem da si bil prvi. Samo toliko, da ne bo bahanja
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2008 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo zadnjo verzijo programa Alpha programmig ? Najdem samo verzijo iz 2001 leta,pa mi ne odpre ene sheme,ki pa je bila narejena v novejši verziji programama.

http://www.mitsubishi-automation.com/products/software_ALPCSWIN_content.htm

Hvala

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni