www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DUAL KA 25

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Stari radijski sprejemniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Johan_R
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Sep 2024 11:02
Aktiv.: 1.49
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2024 10:54 am    Naslov sporočila:  DUAL KA 25 Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Po dolgem iskanju kvalitetnega Iskrinega radia z gramofonom, sem kupil zvočni sistem DUAL KA 25. Sestavljajo za gramofon DUAL 1214, radijski sprejemnik in dva zvočnika Dual CL 140.

Vse deluje odlično, komplet je bil strokovno servisiran pri prejšnjem lastniku.

Je pa težava, ker nimam radijske antene, s katero bi lahko poslušal več neDAB radijskih postaj.

Priključek za anteno je "ploščat z dvema pinoma"?! ne vem če sem se strokovno pravilno izrazil, ker sem zgolj laik/uporabnik.

Kakšen nasvet, kje dobiti tovrstno anteno, bi mi jo kdo izdelal oz. predelal iz tega, kar se dobi na trgu?

Hvala za vse informacije, namige ali pa navodila in povezave.

LP Ivo

Dual_KA-25-Daten.jpg
 Opis:
Originalni podatki s spleta.
 Velikost datoteke:  234.99 KB
 Pogledana:  4 krat

Dual_KA-25-Daten.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2024 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem za priključitev sprejemnika s takim priključkom (Planica) na kabelsko uporabil VHF/UHF delilnik še iz časov TV-jev na elektronke. Tudi slednji so imeli take priključke. Delilnik opravlja tudi funkcijo BALUN-a.

Dipol antena ima že sama po sebi balansiran izhod in ne potrebuješ adapterja.
Nazaj na vrh
Johan_R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2024 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sem naročil na https://www.retrokabel.de/de/product_info.php?info=p86_antennenset---ukw-dipolantenne-mit-antennenweiche.html

86_0.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  115.23 KB
 Pogledana:  0 krat

86_0.jpg

Nazaj na vrh
Johan_R
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil! Deluje odlično!

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Stari radijski sprejemniki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni