|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mateik Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31 Prispevkov: 267 Aktiv.: 7.55 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 17, 2024 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
1dva3 je napisal/a: |
Če se sedaj gleda špice, potem s manjšo špico plačaš manj omrežnine, oz. s 0 porabe, nič ? Aja, to je pa že vraževerje  |
Ja..brez porabe ni omrežnine. Ostane pa še vedno minimalna dogovorjena odjemna moč...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.37 Kraj: južnoprimorska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2024 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če sem prav razumel kolega, bo do L.2026 to samo informativno. Po tem letu bodo šele zaresno začeli obračunavati.
Torej zaenkrat še ni preteranega vzroka za strah
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 548 Aktiv.: 48.22
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2024 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hudi obračuni
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 505 Aktiv.: 3.88
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej kolegi elektrotehniki.
Kako prijeti distributerja za jajca, ko opaziš, da so nesposobni opravljati osnovne meritve, ki so se jih učili v šolah?
Jaz že nekaj časa spremljam moj elektro in lani sem imel špico v meritvah, ki je šla v neskončnost, ena budala je nekje nekaj delila z 0 - enostavno ni bil možen izpis grafa za celo leto, ker je tista meritev pokvarila celoten prikaz. Sicer je ta meritev potem izginila, vidim pa, da ima kar nekaj ljudi probleme, vprašanje koliko jih pa sploh ne ve za te anomalije.
Zanima me kako odreagirati korektno, ker če jih dobim z napačno meritvijo, ki bo potem vplivala na račun oz. določitev moje dogovorjene moči, jih bom pribil z jajci na križ... Poln kufer imam nesposobnega folka, ki je za odstrel oz. lepše rečeno za ceste pometati, ne pa za izvajati meritve na omrežju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 13.23 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprečen odjemalec na letni ravni ne bo zaznal razlik. Razporedilo se bo samo plačevanje, saj bodo v zimski sezoni višje položnice, med letom pa nižje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprečen ne, se strinjam. Če imajo pa nelogične špice v meritvah in namesto na 6 kW pristaneš na 15 kW, je pa lahko kar (nepotrebna) razlika. Vprašanje je bilo kako jih naučiti pravilno meriti, če ne znajo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 548 Aktiv.: 48.22
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprečen uporabnik in povprečen človek, ne obstajata.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2024 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Če sem prav razumel kolega, bo do L.2026 to samo informativno. Po tem letu bodo šele zaresno začeli obračunavati.
Torej zaenkrat še ni preteranega vzroka za strah  |
Pri omrežnini plačaš dve postavki:
- omrežnino za dogovorjeno moč - ta bo pri večini višja, kot pa sedaj,
- kazen za odjem nad dogovorjeno obračunsko močjo - ta pa se ne bo še obračunavala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2024 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
grega09 je napisal/a: |
Kako prijeti distributerja za jajca, ko opaziš, da so nesposobni opravljati osnovne meritve, ki so se jih učili v šolah? |
Tukaj niti ne gre za meritev, temveč za izračun moči iz energije. Nekdo je pozabil na "plausibility check".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2024 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam. Obdelava podatkov s strani nekoga, ki zna verjetno programirati odlično, ne razume pa fizike. Tega je veliko danes in zato nekako računalniškega sektorja ne štejem pod tehnične vede, ker so si za tolmačenje ustvarili svoj svet, ki nima realne povezave z naravo in dogajanjem v njej in razumevanjem nje.
Če iz porabe energije računajo trenutno moč, potem ni čudno, da se jim pri kakšnem numeričnem odvodu kje kaj zatakne.
V glavnem bodite pozorni na špice, ki v 99% nimajo nikakršne realne povezave z vašo realno trenutno priključno močjo. Tudi, če niso tako hude kot je bila moja. Potem pa s podatki udri po siromaku, da bodo malo delali in začeli misliti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 438 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2024 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Pri omrežnini plačaš dve postavki:
- omrežnino za dogovorjeno moč - ta bo pri večini višja, kot pa sedaj,
- kazen za odjem nad dogovorjeno obračunsko močjo - ta pa se ne bo še obračunavala. |
Za celo resnico, pri omrežnini plačaš 3 postavke, manjka:
- omrežnino za porabljeno energijo - ta bo pri vseh nižja, kot pa sedaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.76 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Čet Nov 07, 2024 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem,če prav razmišljam:
vsi pa pozabljamo na še dva bloka MT od 22 - 6 ure in VT 6 - 22 ure, ter vikendi in prazniki, pa boš moral še tukaj paziti kdaj boš kaj priključil. Torej je 7 blokov.
Vsepovsod so samo izračuni za novo omrežnino, nikjer pa ni vključene porabe MT in VT.
Ali je kje tak primer izračuna?
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.37 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1665 Aktiv.: 13.17 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2024 2:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Počakaj na novemberski (+ december, januar in februar) račun, ko bo notri priključna moč v 1. tarifi, v ostalih 8 mesecih 1. tarifa ne nastopa. Seveda bo odvisno tudi kakšna je dogovorjena priključna moč in tudi poraba. V glavnem, v 4 zimskih mesecih bo dražje, poleti bo malce ceneje.
Pravi šok bo z januarsko položnico in naprej, ko ne bo več regulirane cene energije.
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 5 dni