|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1123 Aktiv.: 6.29 Kraj: Bela krajina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitchW Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2014 20:58 Prispevkov: 568 Aktiv.: 4.28 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Dec 02, 2024 2:32 am Naslov sporočila: |
|
|
s53al je napisal/a: |
1dva3 je napisal/a: |
Tale je sam filtrirni |
TNX. |
Ti srebrni kodenzatorji so stirofleksni in z njimi ni nobenih težav, razen če so fizično poškodovani. Za razliko od papirnih, ki pa so zelo problematični po toliko letih.
Drugače pa naredi tako kot so ostali svetovali. Gramofon razdri, vsem ležajem in podmazanim vzvodom očisti staro mast in na na novo podmaži. Motor tudi razdri in namaži medeninasti puši s strojnim oljem. Motor se mora prosto vrteti, če ga poženeš z roko. Preveri tudi gumijasto kolo, ki prenaša vrtenje motorja na pladenj, da ni razpokano oz. čisto otrdelo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1123 Aktiv.: 6.29 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Dec 02, 2024 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
prel1 je napisal/a: |
Ja, prvo sliko imam,sedaj tudi tvojo,tako da spodnji del napeljave vrvice mi je sedaj dovolj jasen. Če bo možna še slika napeljave vrvice na koleščku vrtljivega kondenzatorja bo manj zapletov. Moj primerek je še založen na čakanju. |
Mogoče ti kaj pomaga. Sedaj imam gramofon na obdukciji.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.37 MB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
1.44 MB |
6 krat |

|
_________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2024 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ti kaj pomaga. Sedaj imam gramofon na obdukciji. |
Hvala,bo zadostovalo,tako imam jasnejšo predstavo,da ne zgrešim smeri vrtenja
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2024 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da sem s tem radijem končal.
Črn kolešček na sliki se dotika os motorčka. V kakšnem stanju je, je razvidno iz slike.
Osovina motorčka pa ima "lufta" gori/doli - levo/desno par milimetrov. Če ga ročno zavrtim ima glasen kovinski zvok. Popoplnoma izrabljeni ležaji po moje.
|
985.39 KB |
2 krat |

|
|
1.47 MB |
4 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RVS Član

Pridružen-a: Sre 03 Avg 2022 12:24 Prispevkov: 44 Aktiv.: 1.26 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2024 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah ja, s tem koleščkom si pa zaključil. Čisto je propadel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2024 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še dve sliki napeljave vrvice iz drugega kota.
|
1.46 MB |
6 krat |

|
|
1.41 MB |
5 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2024 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
S53AL, imam šasijo Portoroža, ki je brez UKVja, če so enake tipke, mi pošlji na ZS naslov in ti pošljem. Pogledal bom tudi, če se še kje valja gramofon.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2024 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Črn kolešček na sliki se dotika os motorčka. V kakšnem stanju je, je razvidno iz slike.
Osovina motorčka pa ima "lufta" gori/doli - levo/desno par milimetrov. Če ga ročno zavrtim ima glasen kovinski zvok. Popoplnoma izrabljeni ležaji po moje. |
Take mehanske zadeve čakajo tudi mene,poleg tega je bil radio mišje zatočišče in mi kar ne prija ga imeti pred nosom. Možno da bo tudi moj primerek vrnjen lastniku v enakem stanju,ki je veliko slabše od tvojega primerka.Hvala ti še za dodatne slike.
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Tor Dec 03, 2024 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
prel1 je napisal/a: |
Osovina motorčka pa ima "lufta" gori/doli - levo/desno par milimetrov. Če ga ročno zavrtim ima glasen kovinski zvok. Popoplnoma izrabljeni ležaji po moje. |
Take mehanske zadeve čakajo tudi mene,poleg tega je bil radio mišje zatočišče in mi kar ne prija ga imeti pred nosom. Možno da bo tudi moj primerek vrnjen lastniku v enakem stanju,ki je veliko slabše od tvojega primerka.Hvala ti še za dodatne slike. |
Enako sem naredil pred dobro uro. Vrnjeno lastnici.
@Jaka57, hvala za ponudbo. Kot sem napisal - vrnjeno lastnici.
Slika tega radija je na prejšni strani (12).
Hvala vsem za pomoč.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni