|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vivian20 Neznanec

Pridružen-a: Tor 17 Dec 2024 4:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.17
|
Objavljeno: Tor Dec 17, 2024 8:12 am Naslov sporočila: Neenakomeren koračni motor |
|
|
Pozdravljeni vsi,
Imam dokaj nov stroj in ga imam približno 15 ur brez kakršnih koli mehanskih težav. Pred kratkim se je eden od koračnih motorjev x začel obrabljati in ni deloval gladko. Preveril sem nastavitvene vijake - vsi so priviti. Ko sem odklopil motor in zavrtel vreteno, sem čutil močne vibracije znotraj motorja. Je motor tako hitro ugasnil ali kaj pogrešam?
Motor, ki ga uporabljam, je bipolarni koračni motor nema 17 https://en.wikipedia.org/wiki/Stepper_motor .
hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Dec 17, 2024 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne vem kaj si ti čutil, ampak koračni motorčki dejansko "nekaj čudno vibrirajo" Najbolje da odviješ še kakega drugega in primerjaš.
Je pa tudi možno, da je kaka žica prekinjena in zato čudno vibrira. Ohmsko izmeri tuljave na motorju _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni