www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Modem Sinope 568+R4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2014 1:36 pm    Naslov sporočila:  Modem Sinope 568+R4 Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Zamenjali so mi modem, ker je stari odslužil. Modem navajam v naslovu.
Zanima me naslednje. Na zadnji strani ima možnost priklopa usb. Ko priklopim tiskalnik nič ne vidim v nastavitvah za usb. Zraven nisem dobil nobena navodila in tudi na internetu nisem zasledil tega modela je bel zgoraj pa malo črn. Ali je sploh možen priklop tiskalnika ali ne?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.80
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2014 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor je meni znano je ta USB podpora zelo omejena, če pa v nastavitvah tvojega routerja ni nobene postavke glede USB-ja, potem pa ni variante... sem nekje bral da tehnično osebje telekoma od Iskre ni dobilo nobenih podatkov glede podpore USB, tako da je tu več ali manj tavanje v temi..

jaz imam sicer Innbox (menda isto sr*anje, drugo pakovanje), ki ima v nastavitvah že USB oddelek, a ga nisem preskušal, ker imam svoj router za mrežni disk, tiskalnik je pa že sam po sebi mrežni... menda je do USB ključka mogoč dostop preko f*p povezave, nisem pa zasledil kako je s tiskalnikom, če sploh gre...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2014 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

USB vhod na Iskratel Sinope modemih ni v uporabi. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2014 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je zdelo.Prilagam slike kako izgleda modem.
http://hopsasa/?r/E5/1SPbdOXr/18082014726.jpg
http://hopsasa/?1z/el/H5RnQOJ/18082014727.jpg
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2014 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
USB vhod na Iskratel Sinope modemih ni v uporabi. Mr. Green

Je in tudi pri Innboxih - za polnjenje mobilnika Mr. Green

Nerealno je pričakovati, da bodo operaterji na modemih podpirali "tisoč" različnih modelov tiskalnikov.
Bosti bolj realno je pričakovati, da se podpre USB ključe in diske (USB mass storage) Wink

BDW: Kako je kaj z WiFI dometom pri temu modelu ?

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2014 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kak pa da dd-wrt podpira "tisoč" različnih tiskalnikov? Natanko enako bi jih lahko sinope... Dancing
Sicer ko je kolega dal na ddwrt canon mp600 ni bilo povratne informacije, torej ni videl stanja tiskalnika, stanje kartuš... Ampak tiskal je pa lahko,kar je glavno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2014 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
ni bilo povratne informacije, torej ni videl stanja tiskalnika, stanje kartuš...

Evo - že razlog za reklamacijo in "tisoč" klicev na help desk d'oh!

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2014 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledal v moj innbox: ima print server, piše pa:

Your printer is available on URL (using IPP protocol): http://<Hostname or IP address of Innbox>:631/printers/<Printer name>

Torej sklepam da moraš pač namestiti driverje za tiskalnik, nato pa ga poiščeš na gornjem naslovu...
Nazaj na vrh
RokO
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14
Aktiv.: 0.53
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2014 7:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Innboxi V50U, V60U pri TelekomuSlovenije omogočajo naslednje USB funkionalnosti:
- DLNA (za izmenjavo multimedijskih vsebin)
- SAMBA (USB mass storage device)
- PrinterServer (delovanje tega je odvisno tudi od tiskalnika samega)

V kolikor bo operater zainteresiran, pa bomo dodali še podporo za 3G ključek.
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56
Aktiv.: 4.86
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 21, 2024 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V petek sem dobil na telekomu nov ta isti modem INNBOX V60U in očitno po vseh teh letih ni nobene spremembe na softwaru na tem modemu. Ker USB vhoda še vedno nista uporabna. Ko sem tam na telekomu vprašal za USB vhod, me je samo debelo pogledala tista gospa in rekla, da ona niti neve, da ima ta modem USB vhode.

Drugače pa, če kdo razmišlja o USB print serverju je zelo v redu tale USB print server.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.69
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 22, 2024 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

USB ja bi morala delati.
Print server in DLNA ter tudi fileshare.
Nekateri SW ji so podpirali tudi Mobile backup povezavo.

Jutri pogledam na svojem kaj in kako.

damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 23, 2024 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teoretično USB ključek zaznava. Samo potem bi mogle biti naprej neka navodila. Recimo po mojem bi potem mogel nekako preko f*p:// povezave dostopati do ključka. Tudi DLNA če vklopiš to potem windows zazna, samo je neuporabno, ker ne moreš potem nobene datoteke not skopirati. Te zadeve sem že v teh nekaj letih testiral na 1000 načinov in iskal informacije na internetu in nikoli nič našel in ugotovil.

Tudi print server se da vklopiti, samo potem spet naprej je problem. Testiral sem tako v brskalniku: http://192.168.1.1:631/printers/HP Deskjet 2050 J510 series Samo se potem nič ne zgodi.

V glavnem je mogoče ta software na teh modemih okoli USB vhodov nekako tako na pol narejeni. Ali drugače povedano neuporabno. Drugače pa če odmislim ta USB so ti modemi Innbox zelo redu, ker sem ga uporabljal kar dobrih 7 let in ni bilo nobenih problemov.

Meni se zdi, da se ta software na teh modemih več nič ne posodablja. Meni se zdi, da ko stari modem se pokvari zaradi nevihte ali podobno, to mogoče oni popravijo in potem ta isti stari modem gre nekomu naprej. Nevem mogoče so ti USB vhodi samo namenjeni servisu in nalaganju firmwara na servisu, nevem.

Meni so morali modem zamenjati zaradi nevihte, strele. In mi je tam na telekomu dala modem kar brez škatle z novim napajalnikom.

Ja pred leti sem imel Oxigen moden, tam je zaznavalo 3G ključek.

Drugače pa uporabljam tisti USB print server, za katerega sem dal link v prejšnjem postu.
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2024 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkril sem "zelo, zelo veliko skrivnost" na modemu INNBOX V60U glede USB vhoda in mrežnega diska. V bistvu niti nič ne rabiš nastavljati na modemu. samo USB ključek formatiraš na NTFS ostala nastavitev je pa v prilogi na sliki.

modem omrežni pogon.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  48.49 KB
 Pogledana:  7 krat

modem omrežni pogon.jpg

Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2024 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za print server bi pa bilo v redu poskusiti po navodilih, kot je to za Asus ruter . Katerega sem si ravno dokupil zaradi podpore za USB mrežne diske. Pa tudi zaradi tega, ker ta telekomov modem ne podpira 5GHz hitrega WIFI-ja. Če imaš optiko v hiši, potem zakaj nebi izkoristil polno hitrost optike. Ta telekomov modem hvala bogu tudi podpira gigabitno omrežje. Print server se da vklopiti na tem telekomovem modemu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni