www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako brezžično povezati tablico na LCD TV preko HDMI vhoda?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok_S
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Aktiv.: 4.52
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2025 10:27 pm    Naslov sporočila:  Kako brezžično povezati tablico na LCD TV preko HDMI vhoda? Odgovori s citatom

Med vikendom sem popravljal LCD TV. Iz dveh enakih nedelujočih TV sem sestavil eno. Imel sem nekaj težav z LED osvetlitvijo saj ko je bilo vse sestavljeno je ena ledica prekinjala in tako tretjina osvetlitve ni delovala. Sedaj sem rešil tudi to in TV sedaj deluje povsem zadovoljivo. Gre za navadno PHILIPS TV LCD 55˘z LED osvetlitvijo. Ker to še ni pametna TV je ne morem povezati s tablico na kateri imam EON od Telemacha in TV2GO od T-2. Na TV je na voljo le HDMI vhod.
Trenutno imam TV preko HDMI priključeno na PC. To je začasna rešitev, ker tablica mi omogoča precej več in lahko jo tudi prenašam.

Obstaja morda kakšna rešitev za povezavo preko WiFi in nato na HDMI vhod na TV?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_S
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2025 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel odgovor samo malo bolj sem moral pobrskat.
Dobi se WiFi MirrorScreen...
Nazaj na vrh
Iztok_S
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2025 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da poročam...
Izbral sem Chromecast Ultra HDMI dongle... Našel sem ga na Bolhi v Vipavi in zvečer je bil že pri meni.

Dongle nastaviš preko Google Home aplikacije. Nastaviš ga kot napravo v domu in ga poimenuješ. Aplikacija dongle takoj razpozna in po nastavitvi domačega omrežja nato dongle deluje BP tudi z Samsungovim vgrajenim SmartView zrcalnikom slike. Finta je le v tem, da je potrebno v Samsungu omogočiti podporo za Chromecast, katerega nastavitveni meni pa je precej skrit in ga nisem takoj našel. Sedaj vse deluje BP.

PRIPOROČILO:
1. Dobro je imeti dostopno točko na 2,4GHz in 5GHz zaradi pasovne širine prenosa.
2. Na dongle je možno direktno priklopiti LAN RJ45 kabel kar je še bolje za stremanje z neta.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni