|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 8:35 am Naslov sporočila: Radio ura z regulacijo svetlosti zaslona |
|
|
Na spletu najdem polno radio ur, kjer lahko nastaviš svetlost z gumbom (high, low svetlost).
Jaz bi imel tako uro, kjer bi se svetlost nastavljala avtomatsko, ne da rabim zjutraj dat na full, da bo vidno podnevi, in zvečer na min, da ne bom imel svetle spalnice.
Pa lahko je samo ura, brez radijskega dela.
Edino kar sem našel je Jbl Horizon 2, samo mi ni preveč všeč (predvsem luč na zadnji strani), pa cena tudi ne.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.12
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Veliko ur ima senzor za svetlobo ali pa svetijo glede na to, koliko je ura. Do 6h je ena svetilnost, naprej jo poveča itd.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 371 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
1dva3 je napisal/a: |
Veliko ur ima senzor za svetlobo ali pa svetijo glede na to, koliko je ura. Do 6h je ena svetilnost, naprej jo poveča itd. |
Zasledil sem že radio ure s svetlobnim senzorjem s funkcijo prilagajanja svetilnosti prikazovalnika ali da se samodejno svetilnost zmanjša,če se ne aktivira nobene tipke po poteku določenega časa. Ob pritisku na katerokoli tipko ali ob aktiviranju alarma se svetilnost poveča. Nisem pa še zasledil prilagajanje svetilnosti glede na čas-uro.
Ker si omenil samo uro (tako sem razumel) ali je to uporabljeno tudi pri radio urah,imaš kakšen podatek ali usmeritev na nek model.
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Veliko ur ima senzor za svetlobo ali pa svetijo glede na to, koliko je ura. Do 6h je ena svetilnost, naprej jo poveča itd. |
Prosim za kakšen konkreten model. Vse kar sem jaz našel je da imaš tipko za prilagajanje svetilnosti, kar je pa zame vseeno če te funkcije potem nima.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.12
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče lokalnih trgovcev: H***r je imel tako vremensko uro, ki dela zatemnitev (samo dve stopnji) glede na čas dneva, ki je fiksen. Sicer nakup odsvetujem, ker se ji sfuzla po nekaj mesecih delovanja in sredi noči nabije svetilnost na polno, včasih pa tudi nažge alarm brez razloga. Najraje takrat ko se sinhronizira s radijskim časom.
Za navadno uro pa mislim, da je bila grundig, ki je tudi crknila sama od sebe po 3h letih delovanja. Display je delal, vendar so znaki šli po svoje. Senzor za svetlobo je bil nekako serijsko zvezan s osvetlitvijo in je bil aktiven takoj, ni bil programski.
Sam sem si nastavil Tuya led luč, da se sproži ob 6:30 in prižge, ker me to manj moti kakor zvok.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.25 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam že dve leti to uro. Ima senzor svetilnosti in super deluje. V temi zatemni. Če prižgem luč številke osvetli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osterklin Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00 Prispevkov: 176 Aktiv.: 0.88
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2025 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
twom je napisal/a: |
Prosim za kakšen konkreten model. Vse kar sem jaz našel je da imaš tipko za prilagajanje svetilnosti, kar je pa zame vseeno če te funkcije potem nima. |
Jaz imam tako URO z Radiom že vsaj 40 do 50 let in deluje OK razen radio mi je pred kratkim odpovedal, ko mi je ob brisanju prahu padel iz cca 10 do 15 cm višine na omarico. Ura pa deluje brezhibno in ima senzor za svetlobo tako da ponoči nič ne moti, podnevi pa sveti avtomatsko z vso močjo. Kupljen pa je bil v Nemčiji.
Sem že iskal po internetu če bi ga kdo prodajal, pa ni nič ne najdem.
Pri sliki besedilo je napačno 2520 namesto 4520
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
44.42 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
36.29 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni