|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BamBam Neznanec

Pridružen-a: Sob 25 Jan 2025 13:26 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.43 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2025 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
imam števec E450, na katerega je priklopljena ena naprava iz elektra,ki pa po menjavi števca ne deluje več (meglena slika). Gre se za nek RF oddajnik,ki je priklopljen direktno na števec (več ne morem povedat, ker je plomba gor). Na notranji strani pa je bil na ta transmiter povezan prekoRF na Landis + Gyr EcoMeter 5262B. Navodil za ta ecoMeter nisem nikjer našel. Sprašujem, če morda kdo od vas ve, kako to napravo usposobit. V notranjosti je SX1211, ki bi naj bil low power receiver, ki je konektan na Mega 88V.
Morda ve kdo kaj več o tem?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
856.48 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
149.5 KB |
4 krat |

|
|
362.52 KB |
0 krat |

|
Nazadnje urejal/a BamBam Sob Jan 25, 2025 4:47 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3466 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2025 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na tega sem se tudi sam spotaknil, žal samo virtualno. letak
Piše, da komunicira z E350 in E450. Domnevam, da gre za Wireless M-Bus, torej brez dodatnih vmesnikov. Iz proizvajalčeve spletne strani žal sklepam, da izdelek ni več v izdelavi.
Takole izgleda klikanje po njem.
Tudi jaz se sprašujem, kaj je potrebno, da se kaj takega poveže z našimi števci. Kot ugotavljam, so taki prikazovalniki veliko bolj popularni v UK. Vprašaj svoje distributerja, mogoče se ti nasmehne sreča.
Navodila za starejšega P250 in novejšega P450 ZigBee pravijo, da je treba MAC naslov in Install Code sporočiti distributerju.
PS: Narobe si napisal Landis in tudi Gyr.
Kaj pa je na drugi sliki, narejeni skozi meglo?
Slike bi glede na kvaliteto lahko bile tudi 4x manjše velikosti, brez izgube bistvenih podatkov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BamBam Neznanec

Pridružen-a: Sob 25 Jan 2025 13:26 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.43 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2025 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sorry no... Sem popravil!
Meglena slika je slika iz elektro omarice, kjer je ta RF modul priklopljen direktno na števec. Nimam pa ključa od omarice, da bi lahko naredil lepšo sliko, serijsko pa sem skril.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.18
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2025 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta števec-display je potrebno vklopiti in poparčkati v konfiguraciji. Piši distributerju
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni