www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Veljavnost vinjete

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 28, 2025 4:22 pm    Naslov sporočila:  Veljavnost vinjete Odgovori s citatom

V tem obdobju večina letnih poteče. Če je kdo pozabil, ali pa rabi preverit veljavnost ... je tule povezava za hitro preverjanje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MH
Član
Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2023 14:11
Aktiv.: 1.74
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje jo je itak kupiti preko DARS portala, kjer si lahko:
- nastaviš poljubne opomnike na mail in SMS
- po potrebi zamikaš začetek veljavnosti (za tiste, ki npr. ne hodijo vsakodnevno na AC)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sg1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Avg 2013 9:28
Aktiv.: 1.62
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi če je ne kupiš preko DARS portala jo lahko vanj vneseš in uporabljaš zgoraj navedene funkcionalnosti.
Nazaj na vrh
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.93
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 30, 2025 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred lani sem zamenjal avto junija. Seveda junija ne pomisliš na vinjeto in sem se odpelajl domov po avtocesti. Šele doma sem se spomnil na vinjeto, jo takoj kupil. Na srečo ni bilo nič. Lani podobna zgodba, pozabil na junij, najmanj 3x sem bil na avtocesti, ko sem šele kupil vinjeto in na srečo tudi nič. Upam, da letos ne pozabim. d'oh!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MH
Član
Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2023 14:11
Aktiv.: 1.74
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 30, 2025 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sg1 je napisal/a:
Tudi če je ne kupiš preko DARS portala jo lahko vanj vneseš in uporabljaš zgoraj navedene funkcionalnosti.

Hvala za info, nisem vedel Smile

@hudamravljica - menda (ne me držat za besedo), da če v istem dnevu do polnoči kupiš vinjeto ob pozabljivosti, je verjetnost za avtomatizirano kazen manjša. Če te dobijo nadzorniki, seveda ne. Pri 3x izletu pa si moral že zaradi kamer imeti obilo sreče.
Nazaj na vrh
mateik
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31
Aktiv.: 7.50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 31, 2025 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dejansko ni avtomatiziran sistem..
Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 31, 2025 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na DARS portalulahko vneseš, da te "x" krat opozorijo preko maila in/ali SMS-ja, da ti bo vinjeta potekla "y" dni vnaprej. Za "z" število avtomobilov/vinjet.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 31, 2025 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni najlažje kupit vinjeto na bencinski črpalki. Poveš številko registrske tablice in ti pogledajo do kdaj velja. Včeraj sem kupil vinjeto z veljavnostjo od 4.2.2025 do 4.2.2026 in plačal skupaj z gorivom. Drugo leto kupim od 5.2.2026 dalje.
Nazaj na vrh
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.18

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 31, 2025 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za obvestilo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni