|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Brusli Član

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2020 12:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 3.37 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 1:24 pm Naslov sporočila: VoIP PSTN telefon na računalniku? |
|
|
Pozdravljani,
Ali kdo morda pozna katerega ponudnika telefonije v Sloveniji, ki fizičnim osebam nudi storitev VoIP telefonije na računalniku? Se pravi klic iz programa na računalniku preko internetne povezave v telefonsko omrežje PTSN in obratno. Mislim, da se tej vrsti klicov reče SIP. Iščem pa možnost brez pogojene dodatne naročnine na stacionarni telefon oz. internetni paket. Sem že malo iskal po spletu, pa vidim, da številni (T-2, Siel, Softnet, itd.) ponujajo le pravnim osebam, ne pa tudi fizičnim.
Pozor: Tema *ne* sprašuje za mobilno telefonijo temveč za VoIP na računalniku. Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ne gre drugače, vzameš preko druge pravne osebe ali odpreš s.p. in ga takoj po vzpostavitvi delovanja, zapreš in storitev plačuješ kot je dogovorjeno, sploh ne bo nihče opazil, da pravne osebe ni več.
Samo "na glas" razmišljam.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 50.18
|
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
T-2 je imel tako ponudbo. Drugače pa lahko kličeš tudi iz Skype-a |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

|
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, kličeš lahko tudi iz freecall https://www.freecall.com/dashboard
Za prikaz številke lahko uporabiš svojo številko, ki jo registriraš s preverjanjem. Lahko kličeš iz anonimne številke ali iz katere koli shranjene v sistem.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brusli Član

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2020 12:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 3.37 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2025 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Presenetljivo je, da takšne storitve niso v letu 2025 bolj dostopne oz. razširjene. Stacionarna telefonija je sicer v ponudbi številnih ISP-jev v njihovih paketih, vendar pa je zraven ponavadi treba vzeti še dostop do interneta ali kako drugo storitev. Samega paketa telefonije pogosto ni mogoče vzeti. Na T-2 sem že pisal, pa so mi odgovorili, da take ponudbe za fizične osebe nimajo.
qwertz je napisal/a: |
https://www.t-2.net/etelefon-0 |
"Storitev e-Telefon lahko dodatno naročijo le naročniki T-2 storitev"
v.j. je napisal/a: |
No, kličeš lahko tudi iz freecall |
Kje oz. kako si tole našel? Na hitro na googlu ali ti je kdo priporočil oz. uporabljaš sam?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2025 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzameš si tole: https://www.t-2.net/mobilni-top
In dodatno naročiš e telefon. Pa je stvar rešena.
Tega ni, ker nihče tega ne rabi. Danes imaš VoWifi, če rabiš v tujini. Ne pa da boš iz računalnika klical. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2025 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brusli je napisal/a: |
v.j. je napisal/a: |
No, kličeš lahko tudi iz freecall |
Kje oz. kako si tole našel? Na hitro na googlu ali ti je kdo priporočil oz. uporabljaš sam? |
Freecall uporabljam že, hmm, precej več kot 10 let, verjetno 15 let ali več, bi moral pogledat v arhiv e-mail sporočil, kdaj točno sem se registriral.
S to storitvijo sem začel, ko so bili telefonski pogovori še relativno dragi, neskončnih minut seveda še ni bilo, prav tako ne paketov z zakupljenimi minutami.
Ko sem se registriral, je bilo v primeru, če sem račun napolnil z 10eur, kar 300 brezplačnih minut na teden (ne na mesec, 7 dni) v nekatera stacionarna omrežja po celem svetu, med njimi tudi slovenska, torej klici po Sloveniji. Glede na ceno minute, ki je veljala takrat, se je seveda splačalo, klical sem preko računalnika. S prihodom pametnih telefonov se je počasi pojavila tudi aplikacija.
Klici v tujino so preko freecall cenejši kot je po ceniku naših operaterjev. Torej, če kličem v tujino, ne kličem iz mojega naročniškega oziroma predplačniškega razmerja, ampak uporabim aplikacijo. Pred nekaj dnevi sem pogledal stanje, še vedno je dobrih 8eur gor, nazadnje sem napolnil pred leti, ne spomnim se kdaj. V nekatere države so klici brezplačni, v nekatere pa tarife zelo nizke. Uporabno tudi za klice, če bi potoval po svetu izven EU.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni