www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkalnik Iskra Tempo 2000
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.01
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 07, 2011 11:41 am    Naslov sporočila:  Spajkalnik Iskra Tempo 2000 Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imam spajkalno postajo iskra tempo 2000, in sumim da ima pregoren grelec. Ali mogoče veste, ali grelec lahko zamenjam s kakšnim drugim (npr.weler), kot to lahko naredimo s konicami.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mir123
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 18 Sep 2024 8:43
Aktiv.: 0.67
Kraj: Sladki Vrh

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2025 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Imam podobno težavo. Kako ste zrihtali vaš spajkalnik?
dgrude
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2025 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem rešil spajkalnika. Kupiš nov spajkalnik in je stvar rešena.
Nazaj na vrh
Mir123
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2025 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen. Sem nabavil pri kitajcij, pa nisem najbolj srečen. Iskrinega še imate? Hvala za odgovor in LP
tlogar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2015 16:57
Aktiv.: 2.05

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2025 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš kupoval novega, priporočam Pinecil. Jaz sem res zelo zadovoljen.

https://pine64.com/product/pinecil-smart-mini-portable-soldering-iron/
Nazaj na vrh
Mir123
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2025 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo. Hvala za nasvet. Nisem še sicer obupal nad Iskrinim STIK 50E. Iščem načrte in dele. Se pravi pri tebi ni nič več ostalo od te stare dobre klasike?
dgrude
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2025 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pri meni ni nič ostalo od spajkalne postaje.
Najbrž bi se dalo predelati na kakšno drugo ročko vprašanje pa je če ima smisel.
Nazaj na vrh
Mir123
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2025 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo iz praktičnih razlogov.. služil mi je 30 let, sem se ga navadil, kabel je mehki in konice so trpežne. Malo pa iz nostalgije. Probal bom, če najdem kaj. Hvala za odziv in lep pozdrav do naslednje teme.. M
joztom
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Aktiv.: 2.97
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2025 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljši je Weller iz Conrada za 200€
Nazaj na vrh
prel1
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16
Aktiv.: 8.60
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2025 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mir123 je napisal/a:
Malo iz praktičnih razlogov.. služil mi je 30 let, sem se ga navadil, kabel je mehki in konice so trpežne. Malo pa iz nostalgije. Probal bom, če najdem kaj. Hvala za odziv in lep pozdrav do naslednje teme.. M

Naprodaj, https://www.bolha.com/spajkalne-postaje/iskra-spajkalna-postaja-tempo-2000-oglas-5903086
Če se spogajaš za nižjo ceno ....

Mir123
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2025 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni, Hvala za nasvet Weller. Sem si pogledal. Zasledil sem, da dost pozitivno govorijo tudi o ERSI. Kuj nekaj let v elektroniki nisem bil prisoten in me nekatere stvari presenečajo. Recimo cene spajkalnih postaj.. Po nekaj 100€, cene hitro narastejo do 1000€ in več (!?!). Hvala tudi za usmeritev na bolha oglas. Sem gospodu pred nekaj dnevi previdno ponudil 100€, pa zaenkrat ni odziva. Potrpežljivost je božja mast, pravijo.. Hvala in LP vsem!!
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2025 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam tole. Po več kot šestih letih je še vedno v dobrem stanju. Kupil sem ga v delih. Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 50.12

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2025 5:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ersa je v redu, sicer draga. Tisti njihov mikro spajkalnik je res užitek za delat.

Za običajnega uporabnika pa je konica s direktnim gretjem veliko boljša (hakko in kloni).
Nazaj na vrh
magma
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Aktiv.: 0.68
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2025 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

100€ za staro rabljeno Iskro se mi zdi močno pretirana cena. 10€ mogoče, 100 nikakor. Za tak denar dobiš zelo dobre Kitajce, ki so kompatibilni z Jbc konicami npr. Geeboon TC20A ali Aixun T3A. Obe postaji sta par razredov višje od omenjene Iskre in boljši od Erse. Prednost Erse je samo v cenejših in nekoliko trajnejših konicah, lotanje pa je z JBC sistemom mnogo boljše.
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2025 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

magma je napisal/a:
100€ za staro rabljeno Iskro se mi zdi močno pretirana cena. 10€ mogoče, 100 nikakor. Za tak denar dobiš zelo dobre Kitajce, ki so kompatibilni z Jbc konicami npr. Geeboon TC20A ali Aixun T3A. Obe postaji sta par razredov višje od omenjene Iskre in boljši od Erse. Prednost Erse je samo v cenejših in nekoliko trajnejših konicah, lotanje pa je z JBC sistemom mnogo boljše.

Cena ni mišljena kot postaja za spajkanje, tempveč kot retro rekvizit.
Tudi C64 ali ZX spectrum nista vredna 150€ kot računalnika, ampak kot retro.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni