|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ZoranBoz Neznanec

Pridružen-a: Tor 25 Feb 2025 13:44 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2025 1:59 pm Naslov sporočila: Zamenjava Varistorja |
|
|
Zdravo, zanima me mnenje nekoga ki se na tem področju veliko bolj spozna kot jaz. Zgodba gre takole skurjen varistor z oznako S14K150 ker drugega nisem imel sem dal notri S14K250 ker drugega nisem imel. Kakšen vpliv bo imelo to na vezje če pride spet do kratkega stika (to se je zgodilo na napajalniku 24V). Hvala lepa Vsem za odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.01 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2025 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Varistor se uporablja kot prenapetostna zaščita, kar pomeni, da se pri večji napetosti kot je nazivna obnaša kot kratek stik. Ti si zamenjal 150V varistor z 250V kar pomeni da bo moralo biti na varistorju 100V več kot je bilo na starem. Najbrž sedanji varistor ne bo opravljal svoje funkcije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ZoranBoz Neznanec

Pridružen-a: Tor 25 Feb 2025 13:44 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 25, 2025 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za povratno informacijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni