www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem marec 2025
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2025 5:30 pm    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnem marec 2025 Odgovori s citatom

Pustiš avto čez zimo na dvorišču blizu gozda ... potem pa odpreš pokrov motorja. Whistle Think

Kabli_svece.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  145.45 KB
 Pogledana:  76 krat

Kabli_svece.jpg

Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.57

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kune in ostale zveri?
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imajo pa dobre škarje Rolling Eyes
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je te v teh kablih, da jim tako "dišijo"?
prel1
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16
Aktiv.: 8.60
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bolj ekološki izolaciji vodnikov so dodatki na osnovi soje kar tekne vsem glodalcem.
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 11:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mehčalci kablov , hormonski motilci imenovani FTALATI

https://sl.wikipedia.org/wiki/Ftalat

s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sosed ima Kio Stonic. Precej kablov uničenih (verjetno kuna). Doma imamo Getza v delno zaprti garaži pa zaenkrat še nič. Pa tudi VW Polota l. 98 , samo nek nadstrešek, vse celo.
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri našem Getzu je Kuna pogrizla vžigalne kable, ker je očitno prišla do njih na relaciji od vžigalnih tiljav do motorja. Sem mislil, da bi tam moral biti še en pokrov, sodeč po luknjah, ampak po pregledu slik z interneta, nikjer nisem opazil da bi kdo imel pokrov čez kable... no, po menjavi kablov sem pokrov iz pločevine naredil kar sam, upam da se zdaj ne bo lotila drugih kablov.

Opažam, da so še najbolj pogosto pogriženi vžigalni VN kabli.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2025 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Kune in ostale zveri?

Jap. In zanimivo ... kot kaže so bili okusni samo VN kabli do svečk. Think
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.93
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2025 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se dogaja že leta, proizvajalec to ve in še vedno nadaljuje z enakimi materjali.
Res ne razumem kako to ni krito z garancijo, če je uporabljen napačen materjal!?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2025 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To bi morala biti stvarna napaka in ne garancija.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 16, 2025 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem sploh vedel, da obstajajo "hidro ležaji", dokler se ni polulal. Think Mnogo bolje, ker po današnji menjavi ni več škripanja in tresenja med vožnjo.

1723146.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  77.68 KB
 Pogledana:  6 krat

1723146.jpg

Nazaj na vrh
Iztok_S
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Aktiv.: 4.52
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2025 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta vikend sem delal na turbo polnilcu mojega Smarta 450 Brabus. Popravil sem sistem regulacije turbo polnilca. Sestavlja ga celih 22 cevk..., dva ventila za zrak ter aktuator. Turbo je deloval vendar, ker nisem imel primerjave sem bil s tem zadovoljen. Sedaj se je izkazalo, da je avto skrival še dobro tretjino moči in sem izjemno presenečen kaj ta mali avto zmore.

Avto sem pred nekaj leti kupil z namenom, da ga obnovim. Vse dele sem že predlani dal pobarvat, vendar nikakor ni bilo ob delu v službi in doma dovolj časa za dokončanje. Letos sem se ob pomoči prijatelja Mateja (Smartist s.p) lotil njegovega dokončanja.
Vsi deli so bili pobarvani, obnovljeni, zamenjane zavore, popravljena ročica ročne, povečan karter, obnovljena so bila platišča... Nameraval sem še predelati podvozje z Bilstein sistemom vzmeti in nastavljivih amortizerjev, vendar sem ta del prestavil enkrat v prihodnost.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2025 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo takšen?
Citiram:
Največja hitrost na smartu je 450, zunaj +23, v kabini sta 2 osebi.
Youtube video in še eden na avtocesti.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2025 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Penzija projekt" v zaključni fazi. "Mašina" je že delujoča. Jo testiram. Moram jo le še zapret.

Fotografije povedo več kot 100 besed Wink

Hardware:

Test natančnosti:

"Benchy" 1.tisk dobrih 30min standardna hitrost z nastavitvami mojega Biqu-ja.
Z podrobnimi nastavitvami Vorona bom začel, ko bo zaprt.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni