|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo vprašam...
Elektroizolacijske rokavice je imel na rokah?
Kakšna mora biti napetost, da rokavice ne pomagajo več?
Nekaj se "pometa pod preprogo" , zelo dvomim, da bi bil kriv kakšen hranilnik
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1123 Aktiv.: 6.29 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
v.j. je napisal/a: |
Samo vprašam...
Elektroizolacijske rokavice je imel na rokah?
Kakšna mora biti napetost, da rokavice ne pomagajo več?
Nekaj se "pometa pod preprogo" , zelo dvomim, da bi bil kriv kakšen hranilnik
. |
Toliko veš o elektriki pa sprašuješ...
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=PRAV36 _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.20 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2025 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pusti ti paragrafe, to vsi lahko poiščemo, preberemo in nekateri ta pravilnik že poznamo. Napetost je navedena na rokavicah... in pregledane morajo biti na 6 mesecev. Samoumevno je, da morajo biti nepoškodovane, sicer ne nudijo zaščite. Obstajajo tudi take za 20kV, tako mimogrede.
Sprašujem malce sarkastično...
Če že slučajno pride do neke napetosti, nekaj 100V še ne bi smel biti noben problem, tudi 1000V ne ...
Zakaj v 5 zlatih pravilih ni omenjena primerna zaščitna oprema? OK, ta je samoumevna, pa vseeno. Se mogoče špara na opremi?
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni