|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljaco Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Apr 2025 12:19 Prispevkov: 3 Aktiv.: 1.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2025 7:04 pm Naslov sporočila: Resetiranje PLC Cybro-2 (Cybrotech) |
|
|
Pozdravljeni,
imam en PLC Cybro-2 od podjetja Cybrotech, vendar je Ethernet port zaklenjen (verjetno zaščiten z geslom oz. konfiguracijo, ki onemogoča dostop). Zanima me, ali obstaja kak način, da napravo kljub temu resetiram na tovarniške nastavitve (privzete vrednosti)?
Na spletu nisem našel veliko dokumentacije za točen postopek, zato bi bil hvaležen za vsak nasvet – ali je mogoče resetirati preko serijskega porta, z nekim posebnim ukazom ali kombinacijo tipk?
Če je kdo že imel podoben primer ali ima izkušnje s Cybro-2, naj prosim deli info.
Hvala vnaprej! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2025 8:46 pm Naslov sporočila: Re: Resetiranje PLC Cybro-2 (Cybrotech) |
|
|
Na omenjenem krmilniku "zaklepanje ethernet porta" ali kaj podobnega ne obstaja.
Če ne dela, potem imaš verjetno verzijo brez etherneta (zunanji konektor je sicer gor, ostalih elementov vezja pa ni).
Sicer pa, kakšem model točno imaš? Za ethernet mora biti na koncu oznake "E", sicer nima ethernet porta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljaco Neznanec

|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2025 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pojasnilo. Gre za model CYBRO-2-230-E — na PCB-ju so tudi prisotni elementi za upravljanje z ethernetom, torej verzija z ethernet podporo. Tako da očitno težava ni v tem, da bi bil model brez E-različice.
Poleg tega me zanima, kaj točno pomenijo nastavitve za Ethernet zaščito v okolju CyPro pod Configuration -> Protection? Ali so morda tam nastavitve, ki vplivajo na delovanje ethernet porta ali dostopnost do njega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42 Prispevkov: 197 Aktiv.: 1.29 Kraj: okolica Cerkna
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2025 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko vprašaš na kolektor sisteh, če imajo podporo, prodajajo vem da jih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02 Prispevkov: 507 Aktiv.: 2.27 Kraj: Levec
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2025 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj v Cybrotech v Petrovčah, imajo servis in proizvodnjo. _________________ "The statement below is false."
"The statement above is true." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Halon Član

Pridružen-a: Ned 11 Apr 2010 10:02 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.44 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2025 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel enak PLC in dokler nisem imel pravega programa nisem mogel dostopat in nalagat programov.
Nazadnje sem imel verzijo : CyPro-v2.7.6
in mi je dobro delalo. Katera verzija je sedaj pa ne vem, nisem spremljal.
Kater program pa uporabljaš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2025 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Če pod protection dodaš geslo za ethernet (in da PLC ni viden), ki ga pozabiš, se lahko povežeš preko serijskega porta in tam naložiš nov program, brez gesla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljaco Neznanec

|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2025 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in kaj odgovorili! Poskusil sem nekaj predlogov, ampak na koncu je res deloval način, ki je bil omenjen zgoraj – povezava preko serijskega porta. Tako sem lahko naložil nov program brez gesla in odpravil težavo, ki sem jo imel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni