|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2025 6:51 pm Naslov sporočila: Scrapy crawler |
|
|
Tisti, ki ste v zadnjih nekaj dneh obiskovali forum, ste verjetno opazili, da je bil občasno hudo neodziven ali pa celo nedosegljiv. Razlog je v naslovu omenjeno orodje. Moram priznat, da tako agresivnega "napada" že precej časa nisem opazil. Zadeva se je spravila na forum tudi z več kot trideset zahtevki na sekundo. Jasno, da strežnik temu ni bil kos.
Hudič je, ker zadeva ni ravno prijazna in ignorira praktično vsa navodila, ki jih običajni roboti več ali manj spoštujejo. Še dodatno pa je zapletlo, ker so zahteve prihajale iz Googlovega naslovnega prostora.
No, zaenkrat mislim, da sem se ga znebil.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1971 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2025 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem opazil, ja.
A to je neke vrste Googlov pajek?
p.s.
Vidim, da to ni Googlov pajek ampak slabo ali namensko napisana skripta od neznanega "storilca", ki je obremenil elektronik.si... neke vrste napad. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2025 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem opazil nedosegljivost danes dopoldne (prej ne), ampak ni bilo hudega, itak je80% mojih obiskov samo raziskovanje.
In ja, HVALA Frenki za trud, katerega vlagaš v ta "naš" forum.
lp
Uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni