|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 874 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2025 10:12 pm Naslov sporočila: Črpalka za vrtino 12V |
|
|
Pozdrav.
Delo na delovni akciji na Madagaskarju se kar napira. Nova težava oz problem. Imajo vrtino globoko 60m, a je voda že na 40m. Sedaj uporabljajo tako potopno črpalko 12V 120W. A to je neka kitajska roba z kitajsko kvaliteto.
Bom spodaj kar citiral njegovo sporočilo. In če ima kdo kako idejo kaj nabaviti, bom vesel, če jo deli z menoj.
Citiram: |
Uroš, bi mi lahko nabavil 2 taki potopni pumpi za vodo.
Pumpa je dobra, ima pa veliko pomankljivost, cisto po kitajsko. Vedno imajo nastavljeno šibko točko, da pumpa crkne in se vzame spet novo.
Treba bi bilo novo pumpo odpret, ojačat sistem krtačk, predvsem kabelske dovode na krtačke, ki preperijo. Tudi tesnenje je vprašljivo, saj vlaga vdira v notranjost. Vse je brez varovalke.......Bi bilo mogoče te povezave do krtačk ojačati? Mi smo za silo usposobili našo, vendar je sedaj njena kapaciteta za tričetrt slabča. Dela pa.
Na Mdg bi jo odnesli oratorijci, ki gredo na pot 7. Julija okrog 12 ure..........
Eno pumpo bi potreboval čimprej, ta drugo bi prinesla kar vajina ekipa.
Obstaja ravno taka pumpa, ki teče potihem, ima pa iste karakteristike le da je ecco. Najbrž isti problem le dvakrat dražja je.
Morda za prvo naročiš eno in kasneje, ko boš videl kakšno notranjost ima, se odločiš še za drugo. Rabim za 70metrski potisk. Vrtina je 60m globoka, voda pa je že na 40 metrih.
Že v naprej sem Ti hvaležen za rešitev tega našega problema z vodo.
Lep pozdrav vsej druzini! Janez |
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2025 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojih 5/100 o potopnih črpalkah:
Obstajajo potopne črpalke (vsaj) za umazano vodo, čisto vodo in pitno vodo.
Poleg tlaka na izhodu in pretoka je pomeben podatek tudi max. potopna globina. _________________ Kdor ni skregan, ni Slovenc ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 547 Aktiv.: 48.30
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2025 5:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupi se pumpo brez krtač in bo problem rešen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2750 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni