|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hamm Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.46 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2025 7:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Živjo vsem, zanimiva tema Očitno smo si ljudje res zelo različni.
Kot je bilo že zapisano, preveč je možnosti zlorab, četudi vsi govorijo, kako bo to nemogoče, kako bo to samo za tiste, ki ustrezajo določenim kriterijem, ... V tujini (Kanada) je ogromno primerov, ko se je kljub po njihovem mnenju popolnim zakonom to zlorabljalo. Pacientom so nekateri zdravniki že samo za izgubo sluha predlagali evtanazijo. Poleg tega, kaj pa ljudje, ki so ti blizu, domači? Kako bi oni sprejeli dejstvo, da si vzameš življenje? Ni vsem vseeno. Še zadnji vidik pa so zdravstveni delavci, ki so potem prisiljeni to početi. Koliko od njih si upa uveljaviti ugovor vesti (kar je samo po sebi absurd, ker bi morali pod hipokratovo prisego življenje varovati) v strahu, da bodo izgubili službo ali pa bodo na svojem delovnem mestu nazadovali in bodo zato zasmehovani.
vilko je napisal/a: |
Jaz osebno ne verjamem ne v boga ne v hudiča temveč v fiziko,kemijo, verjetnostni račun in elektriko.
|
Jaz pa verujem v Boga in Vstalega Kristusa. In se zato ne bojim umreti, kadarkoli pač to že bo. Pa se ne gre za to, da smo verni ljudje boljši (kar absolutno nikakor ni res, vsi imamo svoje napake, velikokrat smo celo slabši), le za to, da nam je v takih vprašanjih vera na koncu v ogromno uteho. Še celo trpljenje potem dobi smisel. Prav vera je tista, ki ti na koncu ponudi odgovore o smrti. In mislim, da kljub temu da nisi veren, na nek način prav to iščeš, le da se tega ne zavedaš in to delaš na svoj način. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2751 Aktiv.: 13.23 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2025 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ne bi rekel, da vera karkoli reši. Ampak vsakemu svoje. Navade v smislu vzgoja v veri so huda zabloda staršev, ki svoje otroke zastrupijo. In tako iz roda v rod. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 504 Aktiv.: 3.87
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2025 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, samo tudi sam opažam, da se verni ljudje lažje srečajo s temi stvarmi. Ker so pač sprejeli neko razlago, ki jim podari mir.
Sam kot zaprisežen ateist, nočem niti približno hiteti nikamor. Razen če bo 100% lažji izhod, kot sem tu že zapisal.
To je nekaj takšnega kot se boriti proti borcem, ki verujejo v islam. Kaj boš naredil, če se mi vsi bojimo umreti, oni imajo pa po smrti obljubljen raj in 72 devic. Pa vsi to verjamejo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni