www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Laserski tiskalniki - toner
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2007 5:00 pm    Naslov sporočila:  Laserski tiskalniki - toner Odgovori s citatom

Nekako sem moral načeti novo temo, ker kot taka naj se nebi nanašala na temo o laserskih tiskalnikih.

Kot vidim, večina forumašev že uspešno uporablja razne Rex-yje in breskvice za izdelavo TIV, laserci so postali nepogrešljivi tudi pri izdelavi filmov za klasični fotopostopek, nenazadnje bi se dalo z laserjem narediti po postopku PNP (press n peel) tudi zgornjo plast (postavitev elementov). Tu pa tam je pametno še kak PDF natisniti (skakanje iz programa v reader in nazaj je zamudno ter nepriročno), počasi pa gre po tonerju. Ker imam doma HP6L (dobil za šenk) ter Samsunga, ki stane v trgovini 20.000SIT original kartuša pa le 2000sit manj kot cel tiskalnik, HP ima pa takorekoč prazen rezervoar s tonerjem me zanima naslednje.

Kaj je boljše: kupiti za 18.000sit original toner, kupiti za 8.000sit profesionalno obnovljen toner z eno leto garancije, ali kupiti 300ml prahu za slabih 20€ in sam nafilati kartušo? tega nisem nikoli počel. Zanimajo me vaše izkušnje, pozitivne ali negativne. Komentarji...nenazadnje se bomo prej ali slej vsi imetniki srečali s tem neljubim dogodkom.

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2007 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje mnenje: Če se tiskalnik uporablja za tiskanje filmov, orginal toner ter nič drugega. Na firmi, kjer sem bil zaposlen prej smo nekoč dobili na testiranje par obneovljenih tonerjev. Če se prav spmnim, za tiskalnik LJ1100 ter LS1200.
Z enim tiskalnikom so se pisali nalogi za proizvodnjo -eden je bil v upravi v skupni rabi. Tistega v upravi sem moral takoj zamenjat, kajti tisk je bil zelo slab in neprimeren za uradne dokumente. Tudi tisti, ki smo ga uporabljali za razpis delovnih nalogov ni bil primeren. Delavci v proizvodnji so se pritoževali nad slabim tiskom. Tako, da obnovljenih tonerjev nismo več uporabljali.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 1.00

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2007 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Sam uporabljam HP Laser Jet 4 in imam trenutno recikliram toner, tak niner absulutno ni dober za izdelavo filmov, ker je preslaba črnina. Jaz osebno uporabljam tak toner za tiskanje raznih dokumentacij in podobnih stvari. Filme pa tiskam na drugih tiskalnikih. Bom pa v kratkem kupil nov originalni toner samo je cena kar zasoljena 100 Evrov. Jaz ti predlagam, da kupiš nov toner.

Lep pozdrav!

Nazadnje urejal/a elektronik84 Ned Mar 04, 2007 6:42 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2007 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Novega tiskalnika se ne splača kupovati, ker imajo ponavadi samo cca. 60-70% ali manj napolnjen toner.
Za domače potrebe en toner drži kar nekaj let, vsaj meni. Jaz bi kupil original novi toner.
Nazaj na vrh
Robbby
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01
Aktiv.: 0.44
Kraj: okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2007 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi nov toner, ne uporabljaj obnovljenega. Sam sem z obnovljenim tonerjem imel precej slab tisk, zato kupujem samo še original tonerje, tako doma kot v službi.

Lp Robi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2007 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam priporočam nakup originalnega tonerja. S ponaredki so same težave - preizkušeno. Izpis je precej bolj bled in nikoli ne veš kakšen je valj.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2007 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nov toner.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2007 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če napol prazen oz. že skoraj prazen toner napolnim s prahom tonerja iz kopirnega stroja?
Nazaj na vrh
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2007 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti iz izkušenj lahko povem, da ne bo delovalo. Sam sem naročil ponovno napolnjen toner in sem z rezultatom zadovoljen. Je popolnoma enak kot original. Naročil sem ga preko interneta in firma zagotavlja, če ne boš zadovoljen s tiskom, ti vrnejo denar.

tiskalnik je samsung ML-1610
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd, imel sem HP6L pa ga je vzela strela. Imam pa še popolnoma novo neodpakirano kartuša tonerja.
Kontaktiraj me na ZS.

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor original! Za mojega HP 1010 stane 70EUR traja pa mi vsaj 10 mesecev ob intenzivnem printanju skoraj vsak dan. 2000 listov z 5% črnino je kar nekaj, če to niso tiskanine z veliko mase Smile
Nazaj na vrh
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam iskušnje tako s samopolnjenjem kot nakupom obnovljenega tonerja za Samsung ML-1610. Pri polnjenju je tisk zgledal OK do nekako 4000 natiskanih strani, nato pa je začel bledeti in ni primeren za tiskanje filmov.

Pri nakupu obnovljenega tonerja, kjer zamenjajo tudi izrabljene dele pa so iskušnje odlične in razlika v pokritisti ni zaznavna.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2007 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

serdzodj je napisal/a:
Kaj pa če napol prazen oz. že skoraj prazen toner napolnim s prahom tonerja iz kopirnega stroja?

Zelo verjetno ne bo v redu. Procesi nanašanja in segrevanja tonerja se od naprave do naprave razlikujejo toliko, da uporaba tonerja iz podobne naprave v glavnem ne deluje. Napačen toner ti lahko zelo zasvinja (preizkušeno) ali poškoduje printer.

Jur
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam laserski tiskalnik lexmark E120,ki je star eno leto in z njim sem natisnil 1027 strani. Ne vem kako je mogoče,ampak toner je že pri konci,so že blede pisave itd. Ga malo potresem pa je spet dobro. Toner v trgovini stane 57€ celoten tiskalnik pa celih 10€dražje. Kaj se torej splača kupit? celoten tiskanlik ali samo toner? Če se bi odločal za tiskalnik bi potem vzel enega izmed HP-je.Kaj pa postopek "napolni si sam"? Vem,da ste pisali zgoraj,ampak mi je težko dati za novi toner,kateri je star samo eno leto in tako malo listov ima stiskanih,printam pa večinoma za vezja in kakšne dokumente.

tiskalnik
toner
prah

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem z hp1020 izredno zadovoljen.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni