www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Microsoft Genuine Software
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
komuna32
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Feb 2007 9:05
Aktiv.: 0.33
Kraj: Pragersko

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 12:46 pm    Naslov sporočila:  Microsoft Genuine Software Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam problem:
Pred kratkim se mi je z posodobitvijo XP windowsov
na računalnik namestil Microsoft Genuine Software.
Ne vem kaj je to, ampak mi razjeda živce, ker mi vsake toliko
časa javlja, da se moram registrirat.
Jaz pa nevem kaj je to in kako se spravi iz računalnika.

LP
Aleš

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejs
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2007 13:58
Aktiv.: 0.30
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupiš licenčne Windowse. Wink

Ker zakoni foruma, mi prepovedujejo da pišem o tem .... Silenced

lp
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Windowsi so se ti pokvarili. Kaj češ, stvari imajo rok trajanja.. Nove kupi.
komuna32
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Feb 2007 9:05
Aktiv.: 0.33
Kraj: Pragersko

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj pa imam licenčne windowse.
Računalnik je od firme, na katerem mi to javlja.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70647.04

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
matejs
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tej povezavihttp://www.mjbforum.com/files/kf151.zip dobiš programček za preverit tvoj CD ključ od Windowsov.
Če je enak kot na nalepki, kliči MS support.
Če ni pa ga zamenjaj s tistim ki je na nalepki. V primeru da ti bo javil napačen ključ za tvojo instalacijo, bo potrebna ponovna namestitev Windowsov z original CDja (katerega si dobil zraven nalepke). Če pa nimaš original CDja, pa poizkusi z enim drugim od kakšnega podobnega računalnika.
Drugače za še kakšen info smo še vedno tu...

lp
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah.. sam verjeli ali ne. Enkrat sem instaliral windows XP. Malo se mi je mudilo in še ene par telefonov je bilo vmes. Nisem bil pozoren in sem se zatipkal na kar 3 mestih. Stvar je kodo požrla brez pripomb !
matejs
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@VolkD
Potem si moral imeti (imaš) zelo veliko sreče.

Drugače se to zgodi, ko sistemci imajo za pripravit več enakih računalnikov hkrati, pa pripravijo enega in potem samo klonirajo, ali pa se jim ne da iskat original nalepke in vpišejo svojo kodo,...

lp
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sreče ? Ja ! Do sedaj mi ni še nič genialnega javil Laughing Laughing
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enaka stvar se je zgodila enemu znancu, ko je potem ves paničen javkal ... Sicer pa, kdo ga je silil, da ima vklopljen automatic update Rolling Eyes če nima original windowsov. No, sedaj si je privoščil eno oskubljeno Visto Rolling Eyes
matejs
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to se da zbrisat Very Happy

lp
Nazaj na vrh
jobber
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58
Aktiv.: 0.46
Kraj: Bohinj / Lj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ne želiš, da te windowsi vedno upozarjajo o registraciji, to lahko izklopiš. Z desnim klikom klikneš na ikono zraven ure in izbereš Change notifications settings. S puščico poleg Windows Genuine Advantage Notifications Options nato odpreš nastavitveni meni in odkljukaš Display Windows Genuine Advantage Notifications messages. Na koncu pa to še shraniš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je prav nadležna reč. Če je le možno se izogibaj njegovi instalaciji. Ko se reč enkrat naloži je zoprna za odstranjevanje. Ja, pa zgago dela tudi na povsem pravilno licenciranih instalacijah.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem imel prbleme s tem, dokler ga nisem "na črno" odstranil. Vem pa, da na googlu nekje opisuje postopek, kako program odstraniti. Naslova se trenutno ne spomnim Sad .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je to dogajalo na licenčno kupljenih oknih. Sem klical na M$ pomoč in po nekaj minutah klikanja smo rešili Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni