|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Čet Jul 08, 2004 8:09 am Naslov sporočila: Predojačevalnik |
|
|
Odločol sem se za izdelavo predojačevalnika z integriranim vezjem TDA7318 ki ga krmilimo preko I2C vodila pa me zanima če se je kdo že ukvarjal z pogranskin delom za krmiljenje tega čipa in s katerim mikrokontrolerjem je vse to izvedel
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jul 08, 2004 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Konkretnega čipa ne poznam a odgovorim ti lahko glede I2C. Sam I2C protokol je dokaj enostaven in nezahteven, tako, da za komunikacijo lahko uporabiš praktično vsak mikrokontroler. Na forumu je o samem I2C bilo kar precej govora. Našel boš tudi kar nekaj primerov pisanih sicer v assemblerju za PIC. Uporabi iskanje na forumu. Če se prav spomnim je tudi kak primer na Filemanager v mapi "Tiskana vezja načrti" Primeri se nanašajo na SAA1064, ki je philipsov IC za pogon 4 led displejev na I2C vodilu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2004 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja glede vodila I2C sem si prebral [slovenščina je zame švedska vas] da vem kako deluje večji problem je pa sam program ki ga pišem v bascomu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2004 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na hitro sem pogledal datasheet. Gre za zanimiv čip. Glede na to da sva vsak na svojem področju, jaz PIC ter assembler ti Atmel ter Bascom ti programsko žal ne morem pomagat. Lahko pa ti na grobo orišem kako se bi sam lotil zadeve.
Za prikaz nastavitev ter nastavljenje bi uporabil dvovrstični LCD nap. LM016. Za nastavitve pa 4 tipke. Z eno tipko bi se premikal v krogu po menuju. Kje se nahajam bi izpisal v gornji vrstici " Volume control -> Bas control -> Treble contol -> ....itd" v spodnji vrstici pa bi izpisoval nastavljeno stanje mogče z "grafičnim" prikazom ter cifro. Z tipko2 bi prišel v spodnji menu. Tam bi lahko s tipko3 ter 4 vrednost spreminjal +/- istočasno ko se bi zgodila sprememba bi to poslal na I2C vodilu čipu. Spemembe bi tudi shranil v eeprom tako, da bi ostale tudi po izklopu napetosti. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2004 7:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Peter,
že kar nekaj časa nazaj je Srečko Lavrič pisal v reviji Svet elektronike o podobnem ekvalizerju - čipu, ki se ga krmili preko I2C. Tole sem našel v iskalniku med članki, ki ga najdeš na:
http://www.svet-el.si/pretekle.html
Naslov: Štiri kanalni audio procesor
Številka: 78
Stran: 64
Leto: 2001
Avtor: Srečko Lavrič
V članku so opisane osnovne Bascom rutine za krmiljenje I2C ekvalizerja.
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

|
Objavljeno: Pon Jul 19, 2004 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo sva kar enakega mnenja tudi moje razmišlanje gre v to smer.
Glede zamisli sem se tudi jaz stvar lotil z 16x2 LCD-jem in pa 4-rih tipk in pa še preko RC5 protokola da je stvar narejema tudi za ljudi ki so lene sorte.
Softver sem ze začel pisat upam da ga bom mel čas dokončat pred koncem počitnic.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni