Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 12:04 am Naslov sporočila: Avtoradio Evertone CD3320 |
|
|
Pozdravljeni,
enkrat v prihodnosti mislim kupiti nov avtoradio. A ima mogoče kdo kakšne izkušnje z Evertone CD3320 ali nasploh z avtoradiji Evertone? Kaj mi najbolj priporočate?
Nakupiti pa mislim neko enostavno varianto za cca. 100€. Potrebujem CD-MP3 predvajalnik in radio. Pri tem radiju mi je všeč to, da ima tudi USB priklop. Nisem pa zahteven kar se tiče kvalitete zvoka.
Mogoče še to:avtoradio kupujem prvič v življenju, pa tudi prej se nisem veliko zanimal za to področje.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovore, mnenja in priporočila.
LP B. Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
En nasvet pri nakupu. Za nastavitev jakosti glasu naj ima gumb(kot potenciometer) ne pa tipke. Tipke je med vožnjo namreč zelo težko "loviti" ter nastavljati jakost zvoka. Gumb naj bo take velikosti, da ga lahko brez težav najdeš tudi na slepo. Pred kratkim je enega takega kupil Milans, (če bo prebral tole sporočilo, ti bo lahko napisal kaj več on) Mislim, da je šlo za sony-ev model z USB režo ter vrtljivim gumbom za nastavitev jačine zvoka. Za ceno točno ne vem - mislim da nekaj čez 100eur. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
En nasvet pri nakupu. Za nastavitev jakosti glasu naj ima gumb(kot potenciometer) ne pa tipke. Tipke je med vožnjo namreč zelo težko "loviti" ter nastavljati jakost zvoka. Gumb naj bo take velikosti, da ga lahko brez težav najdeš tudi na slepo. Pred kratkim je enega takega kupil Milans, (če bo prebral tole sporočilo, ti bo lahko napisal kaj več on) Mislim, da je šlo za sony-ev model z USB režo ter vrtljivim gumbom za nastavitev jačine zvoka. Za ceno točno ne vem - mislim da nekaj čez 100eur. |
Jaz imam pa ravno kontra izkušnje. Prej sem imel JVC-ja, ki je imel tipke za nastavljanje jakosti, zdaj v drugem avtu pa je original radio s potenciometrom oz. sta dva potenciometra, multifunkcijska in moram rečti, da so mi tipke bolj všeč. Za jakost še nekako gre, problem pa je pri nastavljanju na želeni komad na mp3-ju. Če hočem za en komad preskočiti in če malo avto trzne, trzne tudi roka in preskočim za dva ali tri komade. Pri tipki pa je en pritisk en preskok.
Tudi jakost včasih preveč poskoči, če avto poskoči. Mogoče sta potenciometra pre mehka... Osebno bi raje imel tipke, saj je vsaka tipka druge oblike in se hitro navadiš na otip. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evertone CD-3320 imam montirana v dveh avtomobilih. Mislim da sta vredna tega denarja.Delata odlično. Edini problem je bil pri montaži. Pri konektorju sem za pravilno delovanje moral med seboj zamenjati žici za stalni +12V in pa +12V
ki pride iz kontaktnega ključa.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo3 Član

Pridružen-a: Čet 23 Mar 2006 23:33 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.14 Kraj: okolica Ljubljajne
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si pripravljen dati za avtoradijo približno 100EUR bi ti jaz priporočal da kupiš pioneer 4900. Ima dober zvok pa še kretnice ima če misliš priklučevat kakšen ojačevalec.
Poglej na www.bolha.com za cene imojo ugodne ponudbe _________________ mare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
@frapor, zanima me kako je s poslušanjem glasbe preko USB-kjučka. Koliko časa traja prehod med dvema komadoma? Kakšen zvok dobiš ven (po domače: če kaj hrešči)?
Pioneer se strinjam, da je super avtoradio, vendar ima svojo ceno. O kakšnih kretnicah in dodatnih ojačevalnikih pa tudi ne razmišljam za enkrat. Hvala vseeno za nasvet .
LP B. Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2007 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Za nakup Evertona sem se odločil prav zaradi USB vhoda in možnosti uporabe SD kartice. Toda ker je na CD-ju glasbe za cca 10ur, teh možnosti sploh ne koristm.
Ne vidim vzroka zakaj bi bil na USBeju hreščeč zvok.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2007 10:36 am Naslov sporočila: re |
|
|
Jaz osebno sem vedno pogrešal komande na / ob volanu !
Glede na to da imamo ovinkaste ceste s kupom blesavih motoristov si skoraj ne morem privoščit pogleda na avtoradio ob prestavni ročici ( micra hyundai)
Ko sem imel golfa 2 je še nekako šlo ker so imeli vgrajen radio na vrhu armature.
Sedaj sem srečen v Meganu s obvolanskimi komandami , čeprav moram uporabljat originalen avtoradio s navadnimi CD , ker bi sicer moral za avtoradio s MP3 plačat 80ksit oziroma 300€ !!!!!! kot rezervni del medtem ko bi mi original obležal.
Sicer sem že gledal gizmote za priklop MP3 , vendar sem se navadil da posnamem glasbo na CD s 80 min , kar je za moje potrebe čisto zadovoljivo.
ne bi rad navijal ker nimam nobene potrebe , vendar SONYi s obvolansko daljinsko ročko se mi zdi tisto tapravo.
Drugače pa se mi zdi pri omenjenih nizkocenovnih radijih možnost NEMEHANSKEGA PREDVAJANJA in KOLIČINA MP3 zelo pohvalna. _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2007 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
frapor je napisal/a: |
Ne vidim vzroka zakaj bi bil na USBeju hreščeč zvok.
|
Mislil sem na splošno iz radija. Bolj strokovno vprašano, če je ojačevalec v njem OK in dela normalno tudi pri glasnosti nad 50% (da ni tako, kot pri poceni PC zvočnikih).
LP B. Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2007 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim,da te pri tem radiju moti nizka cena. Mislim, da sem kar precej občutljiv na
slabo kvaliteto zvoka. Zato nebi nikdar kupil dva enaka radija, če bi pri nakupu prvega zapazil kakršno koli pomankljivost. Tudi pri večji jakosti ni nobenega hreščanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2007 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok. Hvala za komentarje. Zdaj pa somo še denar zbrat na kup pa naročit . Pol bo pa malo bolj veselo.
LP B. Kranjc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mnpko Neznanec

Pridružen-a: Sob 09 Jun 2007 1:05 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
kupio sam Evertone CD3320, i instalirao.
Imam problem. Kada ugasim motor i izvadim kljuc, radio izgubi sva podesavanja (DSP, ukljuci Beep, zaboravi sta sam slusao...) da li neko zna u cemu je problem? da li je potrebno doesti neko dodatno napajanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 1:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Avtoradiji imajo običajno 2 plusa. Eden je stalni za spomin nastavitev, drugega pa vežeš lahko na kontakt, da radijo deluje samo ob prižganem kontaktu-motorju.
Ti si izgleda vezal kar oba na kontakt ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mnpko Neznanec

Pridružen-a: Sob 09 Jun 2007 1:05 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
vec je postojao fabricki radio sa konektorom, tako da sam samo iskoristio postojeci konektor i nisam nista povezivao. Znaci potrebno je dovesti dodatnih 12v za memoriju radija? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

|
Objavljeno: Sob Jun 09, 2007 7:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjaj napetosti +12V, ki prideta na konektor med sabo, pa bo delovalo breshibno. Preizkušeno!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|