www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samogradnja digitalnega osciloskopa
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 31, 2007 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PeterC je napisal/a:
Hm... koliko šuma pa potem prinese vhodni atenuator? Za več možnosti atenuacije potrebujem več uporov, ki so še visoke vrednosti. Pa še ustrezna kompenzacija... Kaj ne obstaja neka povezava... večji_upor=večji_šum?

V mojem primeru - če želiš 1/5 vzameš atenuacijo 1/10 in množiš x2.

No saj ravno to me je motilo že na začetku. Čim večje je razmerje na atenuatoru več šuma se ti nabere, nakar ti ta šum še dodatno pomnožiš!!!
Kakšnih hudo natančnih uporov verjetno ne boš rabil saj boš moral tako ali tako delati kalibracijo v vsakem primeru.

Stvari se loti postopoma oziroma kot pravi borisz:
Citiram:
Ne kompliciraj. Uporabi katerekoli SMD upore. Tako ali tako boš naredil več variant, saj boš med razvojem še kaj spremenil. Vzemi tisto kar imaš. Ko bo delovalo, pa izboljšaj, če bo potrebno.

Za začetek naredi prototip modularno. Torej ena ploščica naj bo atenuator, druga ojačevalnik tretja adc z bufferjem, četrta FPGL... Tako, da boš lahko menjal/izboljševal posamezne dele po potrebi.

LP GJ
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gtrks
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Mar 2007 9:24
Aktiv.: 0.05
Kraj: Podsabotin / Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 11:09 am    Naslov sporočila:  Je kdo kupil BitScope ? Odgovori s citatom

Me zelo firbec matra kako ta zadeva deluje. Predvsem se mi zdi zanimiv ker deluje na Linux sistemu ki ga v glavnem uporabljam ...Če ste ga kupili ..kako je bilo z uvozom itd...
Obstaja kakšna druga zadeva ki ima prav tako odprt protokol in bi se jo dalo uporabit na linux sistemu ??

Hvala za info !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70643.37

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 11:14 am    Naslov sporočila:  Re: Je kdo kupil BitScope ? Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
gtrks
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 11:44 am    Naslov sporočila:  Re: Je kdo kupil BitScope ? Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
gtrks je napisal/a:
Me zelo firbec matra kako ta zadeva deluje. Predvsem se mi zdi zanimiv ker deluje na Linux sistemu ki ga v glavnem uporabljam ...Če ste ga kupili ..kako je bilo z uvozom itd...
Obstaja kakšna druga zadeva ki ima prav tako odprt protokol in bi se jo dalo uporabit na linux sistemu ??

Hvala za info !

Bi lahko bil precej bolj natančen?

Torej potrebujem PC osciloskop ki ima AD pretvorbo vsaj 80MS/s oziroma vsaj 20Mhz analogno pasovno širino. Imeti mora odprt protokol za komunikacijo v primeru da bi moral kdaj ta osciloskop priklopiti na "server" in pobirati vzorce na daljavo. (Takrat bi sicer potreboval nižjo hitrost vzorčenja ampak če kupujem nekaj je dobro da ima dovolj veliko vzorčenje).Ker uporabljam izključno Linux operacijski sistem je edini projekt, ki sem ga na internetu našel BitScope. Zato me zanima ali obstaja kakšen drug delujoč projekt podobnega tipa. V nasprotnem primeru (če ste BitScope kupili) kakšn kakšne so izkušnje z njegovo uporabo in kje ste ga kupili.Tudi sam sem nekaj časa razmišljal o samogradnji ampak ni časa Smile

DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtor tegale izdelka navaja mejo 40MHz. Deluje na LPT portu, a ga sam nisem izdelal tako da ne morem jamčiti za navedeno.
Nazaj na vrh
gtrks
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 12:16 pm    Naslov sporočila:  LPT oscilloscope Odgovori s citatom

Ta stvar ima samo 300kHz sample na plati ima ADC0820 z 2.5uS conversion time tako da o 40MHz ni govora razen mogoče z zamikanjem faze kar pa ne pride v poštev pri meni ker rabim sample v buffer spravit čimprej.Bi blo pa to mogoče ponucat za zajem na daljavo preko srežnika v podatkovno bazo ker ima preprost vmesnik...hvala za informacijo.
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2007 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opala napačen link se oproščam sem samo pokopiral in nisem pogledal kaj kopiram. Torej stran od istega avtorja samo podstran ni prava. Tole bo pa prava podstran.

lp Dušan
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DMan je napisal/a:
Opala napačen link se oproščam sem samo pokopiral in nisem pogledal kaj kopiram. Torej stran od istega avtorja samo podstran ni prava. Tole bo pa prava podstran.

lp Dušan

Če bo kdo delal ta Osciloskop naj prosim pove, dobi za pivo če mi odstopi PCB!

Ajaj pa koliko Voltov pa lahko tu notri vtakneš? Samo 5V?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70643.37

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
s57rz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 14:03
Aktiv.: 1.54
Kraj: Dobrova

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

/*** 2011 ***/

Kaj pa tole - priklop na iphone ali ipad?

http://www.oscium.com/
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi bilo tole za Android, potem že.. tako pa Shame on you
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Če bi bilo tole za Android, potem že.. tako pa Shame on you

"Android fani" imamo še Bluetooth verzijo! Dancing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni