|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2004 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni kaj, lepo izgleda
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.77 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2004 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
SuSE, kaj pa je to? malo več podatkov.
Hvala.
marko
_________________ Če ne veš kam greš, se ne moreš zgubiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2004 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki
ali lahko opišeš kaj bi pridobil, če bi ga inštaliral. V čem je boljši od Windows in v čem je slabši.
Bom kupil nov disk (160GB) in nameravam rezervirati 40GB za Linux.
(ukvarjam se s programiranjem PIC-ev in upam da kmalu tudi računalniških programov - ali je tukaj kaj bolši Linux)
P.S.: Kako pa je z brezžično mrežo med Linux in Windows (dostop do računalnika in datotek)?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Pon Jul 19, 2004 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali res nihče ne pozna razlike med Linux in Windows (prednosti/slabosti)?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roky Član

Pridružen-a: Ned 03 Okt 2004 2:41 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Okt 03, 2004 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Djurodrljaca je napisal/a: |
Ali res nihče ne pozna razlike med Linux in Windows (prednosti/slabosti)? |
Hja vidm,da ti nihče ne odgovori.
Prednosti Linuxa je veliko: Je veliko veliko bolj stabilen od Windowsov (nekateri poročajo o 600 dnevnih uptimih).Zanj skoraj ne obstaja virusov (če dobiš virus ga preprosto zbrišeš z drugo konzolo,linux ima kar 7 konzol).Primeren je za štrežnike saj ima ssh in telnet dostop...Slabosti linuxa so pa to,da je delo z njim dosti težje kot z Windowsi,ni samo klikanje Next,Next med inštalacijami pač pa je potrebno poseči po Konzoli/Terminalu.
Prednosti Windowsov: Tukaj jih je bolj malo (malo za šalo malo za res ).So prijazni do uporabnika,skoraj nobenih komplikacij med inštalacijami in tudi XP sami zaznavajo strojno opremo medtem ko je v linuxu npr. CD enoto treba prvo priklopit (novejše distribucije že same zaznajo...).Windows ima pa žal veliko veliko varnostih lukenj in takoimenovanih Bugov,zato tudi kakšni XP niso primerni za kakšen strežnik ali kaj podobnega .
Tako na kratko,mogoče se kje motim in me bo že kdo popravil....
_________________ LP,Roky |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70774.09
|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2004 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roky Član

|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2004 1:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole čisto ne razumem
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2004 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa pri raznoraznih distribucijah linuxa moti predvsem slaba softwerska podpora (zastonj se pač nihče ne bo preveč matral). Saj se zadnje čase močno izboljšuje, pa tudi če pogledamo raznorazne malenkosti, pri inštalacijah raznoraznih programov in sploh vizualno, je vsekakor bolje. Izgled je pomoje precej boljši kot v Microsoftovih aplikacijah...
Sem sicer privrzenec Red Hat-a (moj prvi je bil 5.2 -jao!?) zdaj imam postavljenega RH 9.0, drugih distribucij nikoli nisem niti poizkusil, pa me zanima zakaj vse živo pravzaprav uporabljate linux? (Če bi imel ADSL, bi o njem resno razmišljal, samo ADSL k nam v hribe zaenkrat še ne vleče ) Pa katera, distribucija recimo se vam zdi boljša za delovno postajo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2004 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
mogoče takole:
Koda: |
bool deluje(*kaj) {
switch (kaj) {
case LINUX : {return true; break}
case WINDOWS : {return false; break }
default : return void;
}
} |
|
Bravo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roky Član

|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2004 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Umnik: Hm....najbolša se mi zdi Suse ali pa Fedora.Sicer trenutno nimam Linuxa gor,kadar ga mam uporablam za običajne stvari katere počnem tudi z Windowsi,ircanje,surfanje ampak to počnem z veliko manj strahu kot pa pri Windowsih .Glede izgleda se strinjam,da je definitivno v Linuxu lepši (KDE ima nore teme).Softwera je sicer dovolj samo ponavadi ni tistega katerega rabimo
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2004 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roky je napisal/a: |
Softwera je sicer dovolj samo ponavadi ni tistega katerega rabimo  |
Ma, ja! Za Winse dobiš vsako malenkost, tud če bi rad vedel koliko kil krompirja posadit na hektaru njive (mimogrede: nisem preveril ampak sem zihr, da bi to nekje dobil ) Čeprav, vkolikor se jaz spoznam na programiranje je programiranje za Linux veliko lažje (C je itak zakon).
Postavil sem si vprašanje: "Kaj lahko storim v Oknih, kar v Linux-u ne morem?"
Nič mi ne pade na pamet... Morda komu od vas?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roky Član

|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2004 2:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Hja ubistvu kolikor poznam C++ je ubistvu ista figa le knjižice so druge.Glede tiste,da za Winse dobiš vsako malenkost,se strinjam ja a to le dokazuje da je Linux namenjen resnejšim uporabnikom.
Gleda na tisto tvoje vprašanje "Kaj lahko storiš v Oknih,česar v Linuxu ne moreš" - Poznam odgovor.Lahko prtisineš Ctrl + alt + Del ki je dokaj uporabna funkcija
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2004 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roky je napisal/a: |
Gleda na tisto tvoje vprašanje "Kaj lahko storiš v Oknih,česar v Linuxu ne moreš" - Poznam odgovor.Lahko prtisineš Ctrl + alt + Del ki je dokaj uporabna funkcija  |
V windows je to še najpomembnejša in velikokrat uporabljena funkcija.
V Linux pa mislim da je podobna funkcija Crtl + Esc.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni