|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Amstar Član

Pridružen-a: Tor 10 Jan 2006 20:27 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.38
|
Objavljeno: Ned Apr 29, 2007 7:48 pm Naslov sporočila: Omarica za strežnik |
|
|
Zdravo!
Zanima me, če obstaja kje kakšen načrt za izdelavo strežniške omarice.
Gledal sem po googlu pa nič našel.
Mogoče kdo ve kaj več?
Kakšen materijal ter elemente naj uporabim.
Seveda bo ta omarica izpostavljena vsem vremenskim pogojim.
Dragan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Apr 30, 2007 12:45 am Naslov sporočila: re: |
|
|
http://www.rittal.com/products/katalog.asp?FirstNav=1&ViewAt=5&lang=GB&Dom=com
no ja strežniške omarice se ponavadi ne izpostavljajo čicto na prosto ker to mora bit po standardu IP65 ali nekaj takega .
sicer pa jaz predelujem eno rabljeno rittalovo omarico za na podstrešje. Za montažo zunaj je potrebno poskrbet za mogoči kondenz znotraj omarice , jaz bom to rešil (upam) z vrečkami silika-gela in max zatesnitvijo omarice _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Pon Apr 30, 2007 10:37 am Naslov sporočila: Re: re: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
Za montažo zunaj je potrebno poskrbet za mogoči kondenz znotraj omarice , jaz bom to rešil (upam) z vrečkami silika-gela in max zatesnitvijo omarice |
Kondenz se najbolj učinkovito reši s "pastjo za kondenz". Dejstvo je namreč, da se kondenz Vedno nabere na najhladnejši površini vlažnega prostora - to se vidi tudi v domačem hladilniku. En mali Peltier-ček se vklopi parkrat na dan, da zamrzne (nase povleče vso vlago), nato pa se ga pusti, da se sam odtali in se vlaga izcedi ven.
Na tak način (z ohlajanjem na +3°C delujejo vsi industrijski sušilci zraka) se sproti odvaja vlaga iz prostorov, ki "dihajo", oz. niso plinotesni.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amstar Član

|
Objavljeno: Tor Maj 01, 2007 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Ja jaz bi potreboval takšno omarico.
Ni važno, da je ravno originalno strežniška ker bi jo najverjetneje naredil doma.
Notri bi pa imel nekaj elektronskih kompunent ter 3 računalnike.
Važno je samo, da vlaga ne pride zraven in da je vodotesna.
Zanima pa me, kateri materijal naj uporabim.
Kako pa je z zaščito proti strelam? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Maj 01, 2007 11:11 am Naslov sporočila: re: |
|
|
Tega se ne izplača delat doma ,Najeenostavneje je da vzameš klasično elektroomarico (lahko plastično in jo z zunanje strani zatesniš ( tako da lahko silikon eventuelno odtrgaš dol)
npr:
http://www.prebilplast.si/index_files/Page430.htm
manjše Rittalove - jeklene so okoli 30€ ( tehnika -mercator Črnuče ) tako da mora biti večja nekje okoli 100€ . So pa zelo kvalitetne!
Past je čisto Ok , dejstvo je da bi v tem primeru morale biti stranice ohišja izolirane vsaj dotlej dokler zrak znotraj ne bi bil čisto suh. Je pa zopet nekaj dela
ker je potrebno vodo izločat preko kakšnega nepovratnega ventila , in bi moral bit nekako povezan z odmrzavanjem (ločen)
Za zaščio proti strelm sem sam vzel kar namenski razdelilec Belkin ki ima garancijona komponente 10.000€ je pa fino ker ima mrežno , tel,in omrežno zaščito (lažje urejanje kablov)
sicer če nisi tega našel na googlu poglej:
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=server+rack+homemade&meta= _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amstar Član

|
Objavljeno: Tor Maj 01, 2007 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
No, takšno bi potreboval:
Samo, da ne bi bila vzidna.
Kolikšna pa stane takšne velikosto oz. malo manjša?
Racke bi pa naredil sam, samo da omarico dobim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Tor Maj 01, 2007 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
pri nas izdeluje take omare ODM _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni