|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2007 10:16 am Naslov sporočila: CCS compiler |
|
|
Pozdravljeni.
Ker je aplikacija, ki sem se jo spravil pisati, nekoliko preobsežna in časovno nezahtevna, sem se je lotil v CCS C kompajlerju za PICe, uporabljam pa 16f876a.
A to sploh ni problem. Problem je v tem, da napišem gonilnike, jih pošljem kolegu, in on pravi, da ne dela neka točno določena funkcija. Mu pošljem hex datoteko, jo primerja s skompajlano pri njem, razlika. Dobro, uporablja starejšo verzijo kot jaz, namesti novejšo za test, vse dela, kot je treba (ista source koda).
Problem rešen. Včeraj pa še meni začne biksati pri isti funkciji. Ko je program napisan do določene velikosti in uporabljenih določeeno število konstant, ne dela več, kot je treba. Stestiram z najnovejšim kompajlerjem, dela super (da ne omenim uporabniškega vmesnika, ki je škandal... Oh joj, in nikjer možnosti za nastavitev normalnega izgleda).
A kaj je problem zdaj... Kompajler ne spravi več skupaj izračuna log(float), ki meče ven kar neke psevdo random številke oz. nič... Prejšnja verzija je naredila to pravilno.
Ali je rešitev res Microchipov C18 ali mi preostane še kaj za 16f družino... _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2007 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
C18! Pa en IDE boš potreboval, ker MPLAB ni ravno C-jevsko usmerjen... (ali pa ga jaz ne znam v to prepričat).
ps: pač ne boš več imel čarovnika za nastavljanje periferije....  _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2007 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Hja. Dobil informacijo, da še neka novejša verzija pa izračuna prav.
Ve kdo, kako se znebiti ogabnega skina? _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2007 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
4.024 The IDE now includes an option to use clasic menus instead of the new ribbons |
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2007 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj je 4.023 _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tibi Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.07 Kraj: bukovje
|
Objavljeno: Čet Maj 03, 2007 6:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi Hi-Tech prevajalnik.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni