www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Testna plošča PIC+LCD
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kavelj22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56
Aktiv.: 2.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2007 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

g. Silvo

Vem tista zanka je popolen nesmisel, in ja samo "melje" da pride do nic.
Koda:
 movlw   Tabela

Tukaj dobim v W vrednost 6, to pa shranim v reg. Naslov. Ce sedaj uporabim kar to vrednost mi instrukcija RETLW iz tabele vrne vrednost 6-tega elementa. Zato ta zanka steje do nic da se mi izpisejo elementi od prvega naprej.
Lahko bi naredil kar CLRF Naslov pa bi bla zadeva resena!
Moti me to da v Simulatorju gre zadeva skoz in mi lepo vraca vrednosti iz tabele, dela pa ne!!

Sedaj sem to resil tako:
Koda:

LCD_disp

movwf   Naslov
   decf   Naslov
Delaj1
   movlw   1
   movwf   PCLATH
   movf   Naslov,w   
   call   Tabela_setup
   movwf   Test
   btfsc   Test,7
   return
   call   LCD_izpis
   incf   Naslov,f

goto   Delaj1

Ker bi rad uporabil dve tabeli. Dal sem jih na ORG 100 se pravi na svojo stran. Sel sem cez z simulatorjem in mi lepo vraca vrednosti, na PIC-u pa ne dela!
Se nekaj a je to pravilo da se nam za vsako ko se prestavimo na novo stran vracajo vrednosti od 0 do 255!!!

lp

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2007 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče čaka, da ga WDT vrže iz zanke Very Happy.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2007 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoce! Smile Sicer nevem kako ce je na OFF!

lp

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2007 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti "konec goto konec" se zacikla, še preden se karkoli zgodi.

Če si program prepisoval iz knjige "Programirajmo PICe" si bil precej površen. Na strani 212 imaš e-povezavo, nakateri se nahajajo programi, samo za download dodaj ime datoteke, ki se nahaja takoj pod povezavo. ...load/ime.zip .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2007 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
Tisti "konec goto konec" se zacikla, še preden se karkoli zgodi.

Če si program prepisoval iz knjige "Programirajmo PICe" si bil precej površen. Na strani 212 imaš e-povezavo, nakateri se nahajajo programi, samo za download dodaj ime datoteke, ki se nahaja takoj pod povezavo. ...load/ime.zip .
LP,
Igor

Tisti stavek se ne zacikla.

Vem da sem prej napisal kar nekaj cvetk, ampak mi je uspelo!
Ce se da lahko kdo zbrise nekaj prejsnjih mojih postov z kodo, ki je neuporabna da nebo toliko smeti!
Glede na to da je moj prvi program z uporabo TABEL mislim da je kar lepo napisan in je kar lep primer enega izmed nacinov implementacije tabele! Sploh za kaksnega tolk nerodnega zacetnika kot sem jaz.

Tule je sedaj se delujoca koda!

Tabela1.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Tabela1.zip
 Velikost datoteke:  1.4 KB
 Downloadano:  17 krat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni