|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2007 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
g. Silvo
Vem tista zanka je popolen nesmisel, in ja samo "melje" da pride do nic.
Tukaj dobim v W vrednost 6, to pa shranim v reg. Naslov. Ce sedaj uporabim kar to vrednost mi instrukcija RETLW iz tabele vrne vrednost 6-tega elementa. Zato ta zanka steje do nic da se mi izpisejo elementi od prvega naprej.
Lahko bi naredil kar CLRF Naslov pa bi bla zadeva resena!
Moti me to da v Simulatorju gre zadeva skoz in mi lepo vraca vrednosti iz tabele, dela pa ne!!
Sedaj sem to resil tako:
Koda: |
LCD_disp
movwf Naslov
decf Naslov
Delaj1
movlw 1
movwf PCLATH
movf Naslov,w
call Tabela_setup
movwf Test
btfsc Test,7
return
call LCD_izpis
incf Naslov,f
goto Delaj1 |
Ker bi rad uporabil dve tabeli. Dal sem jih na ORG 100 se pravi na svojo stran. Sel sem cez z simulatorjem in mi lepo vraca vrednosti, na PIC-u pa ne dela!
Se nekaj a je to pravilo da se nam za vsako ko se prestavimo na novo stran vracajo vrednosti od 0 do 255!!!
lp
_________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2007 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče čaka, da ga WDT vrže iz zanke .
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2007 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoce! Sicer nevem kako ce je na OFF!
lp
_________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2007 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti "konec goto konec" se zacikla, še preden se karkoli zgodi.
Če si program prepisoval iz knjige "Programirajmo PICe" si bil precej površen. Na strani 212 imaš e-povezavo, nakateri se nahajajo programi, samo za download dodaj ime datoteke, ki se nahaja takoj pod povezavo. ...load/ime.zip .
LP,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2007 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Tisti "konec goto konec" se zacikla, še preden se karkoli zgodi.
Če si program prepisoval iz knjige "Programirajmo PICe" si bil precej površen. Na strani 212 imaš e-povezavo, nakateri se nahajajo programi, samo za download dodaj ime datoteke, ki se nahaja takoj pod povezavo. ...load/ime.zip .
LP,
Igor |
Tisti stavek se ne zacikla.
Vem da sem prej napisal kar nekaj cvetk, ampak mi je uspelo!
Ce se da lahko kdo zbrise nekaj prejsnjih mojih postov z kodo, ki je neuporabna da nebo toliko smeti!
Glede na to da je moj prvi program z uporabo TABEL mislim da je kar lepo napisan in je kar lep primer enega izmed nacinov implementacije tabele! Sploh za kaksnega tolk nerodnega zacetnika kot sem jaz.
Tule je sedaj se delujoca koda!
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Tabela1.zip |
Velikost datoteke: |
1.4 KB |
Downloadano: |
17 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni