www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault MEGANE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2007 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TOTAL, kje bi naj bila ta plošča ? tam kje so varovalke ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 7:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po logiki in v praksi slabi spoji ne kurijo varovalk ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TOTAL
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 8:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj djtech sprašuje po nedelovanju nekaterih luči ter ostale krame. Ta UCH plošča se nahaja pod volanom, na kateri so montirani releji in konektorji za kompletni razvod po avtu. Sam te plošče nisem demontiral tako, di pri tem ne morem kaj dosti pomagat. Poskušaj malo pritisnit iz spodnje strani na to ploščo pri meni se je stik pojavil pa ponovno izginil.
Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TOTAL hvala, ma tak ne moreš nič kaj več uničit ker tak nič ne dela, bom jo probal odmontirat pa popravit spoje, pa bomo vidli kaj bo Wink
Nazaj na vrh
TOTAL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskušaj najprej malo na silo stisnit skupaj in kontakte na konektorju malo zmigat. Mogoče ti bo to dalo kakšno rešitev. Vsaj pri meni je blo tako, da če sem z nogo malo pritisnil mi je za kakih 10 km delalo.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

joni je napisal/a:
... mi je skurlo varovalko za pozicijske luci.. S tem se je sele zacel problem.. Zamenjam varovalko in mi jo skuri, ponovno, ponovno....

TOTAL je napisal/a:
Saj djtech sprašuje po nedelovanju nekaterih luči ter ostale krame. ...

No ja Think ... jaz temu rečem prej kratek stik kot pa slab spoj ... Wink
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@joni, poglej tiste nove žarnice, ki pregorevajo oziroma skurijo varovalko, ko jih vstaviš ... bodi pozoren na Volte ... Wink
Nazaj na vrh
TOTAL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja [slovenščina je zame španska vas] sem odgovarjal na prvi problem o nedelujočih stvareh kjer ni nič kurilo. Verjetno sva se malo slaho razumela, kajt šele drugi post govoril oz sprašuj po kurjenju, kjer je pa jasno, da je nekaj v stiku.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni problem ... samo da vemo o čem točno teče debata ... sbeer
Nazaj na vrh
TOTAL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pa velja sbeer
Nazaj na vrh
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jupi, moj problem odpravljen.

Ko sem se malo spustil v razdiranje avta in posledicno elektrike, sem med napajanjem zarnic in relejem nasel neko cudno vezje, ki pa je nerejeno iz enega ic-ja ( na njem ni nobene oznake), dveh uporov, enega kondenzatorja in releja. To vezje je namrec bilo prekurjeno, oziroma skoraj zakurjeno. Malo sem povprasal avtoelektrika in mi je rekel da med relejem in zarnico ni nobene napravice. Jaz sem to napravico odstranil in po cudezu mi ni skurilo varovalke, zarnice so pa zasvetile Smile, koncno.
No v to vezje je bilo namrec speljano napajanje, mase oziroma minusa pa od nikodar?
Avtoelektrik mi je rekel da so bile na to napravico lahko vezane meglenke, saj je bil kabelcek potegnjen tudi v armaturno plosco, kjer pa je bil odvcvikan in izoliran.
Meglenk pa nimam vec keer so jih prejsnjemu lastniku ukradli ;(.

Vsem se zahvaljujem za odgovore, saj ste pospesili moje raziskovanje.

HVALA !

TOTAL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A pa je bila ta napravica (ploščica) nameščena na tej plošči pod volanom tam kjer so releji. Kaj je možno, da je to kakšna prenapetostna zaščita. Ma kakorkoli [slovenščina je zame španska vas] zmeraj bolj ugotavljam, da današnje avtomobile prodaja samo reklama in dizajn, ker tehnika je hudo uprašljiva.
Nazaj na vrh
joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bila je prilepjena na pregrado, ni mi jasno kaj je predstavjala ? SAj zdaj je cisto vseeno ker mi pozicijske in osvetlitev nad zadnjo tablico delujejo brez problema. Pa to vezje je ze romalo v smeti, ker sem bil zelo jezen nanj!!!
Bomo videli se koliko casa bo delalo brez problema, bom sporocil cez kasen teden ce bo se delovalo Smile

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš možnost poslikaj to napravico. Mogoče pa ta napravica le ni tako za brezveze bila tam...
joni
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 09, 2007 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zav je ne morem vec ker je ze v smeteh, no mogoce jo pa jutri potegnem iz smeti in jo poslikam, bom videl koliko casa bom imel.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni