|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Banda policajska  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno s temi merilniki to počnejo tudi slovenski policaji ... občutil na lastni denarnici!
Za kaj takega jim ni treba hodit v SETUP, ampak enostavno namerijo nekoga pred teboj in nato ustavijo tebe ter poračunajo. Njihov izgovor, da vodijo zapisnik meritev, je le pesek v oči, ker pištola ne beleži niti časa niti zaporedne številke meritev  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok na tole sem že tudi sam pomislil . Nikjer ne piše, da je potem, ko je pokasiral prvega naslednjega dejansko tudi izmeril.
A obstaja kje kako javno dostopno navodilo za izvedbo postopka meritve, ki ga je policaj dolžan upoštevati? Zanima me, kakšna bi bila reakcija, če bi oporekal izmerjeni vrednosti?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70622.29
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
branko47 Član

Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 11:10 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Pozarevac
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse je ti ista šola.
Zdaj sem pod pogojnom (denarna kazen+3 meseca vozniško, 1 leto pogojno), samo na besedo policaja da sem speljal skozi rdeše na semaforju. V zapisniku sem zanikal prekršek, ker ga dejansko ni bilo, priložil slike iz katerih je ravidno da se semafor ne vidi z mesta kjer me je policaj ustavil (100m od semaforja). Izjave svedoka se ne upoštevajo, sodnik pravi da so mi prijatelji in me zaradi tega branijo.
V manjših mestih so posebej na meti vozniki drugih registarskih tablic, ne želio se pač preveč zamerati domačim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki, imam originalno PDF navodilo proizvajalca za točno te pištole, vendar ti ne bo pomagalo, ker nič od možnih napak pri uporabi ne boš mogel dokazat.
Policaji in sodniki se v takšnih primerih sklicujejo na približno takšno uzakonjeno načelo "Mi nimamo razloga za laž, vi pa ga imate!".
Brane pričakuj takšen odgovor: "Tudi prenizka temperatura ni razlog napake, ker je bil merilnik prej na toplem v vozilu in je bila meritev opravljena takoj po iznosu iz vozila, ko je bila temperatura merilnika še v mejah tolerance ..."
Če smo čisto pošteni ... takšen pogrešek niti ni možen, ker merilnik pri prenizki temperaturi pokaže E23 - LO TEMP in meritve ne izvede. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo komu koristilo za pisanje pritožbe podajam link na Uradni list in v njem objavljen "Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu" kjer je predpisano kako in pod kakšnimi pogoji morajo biti opravljene meritve hitrosti.
Tu pa se nahajao dopilnitve in in spremembe pravilnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Točno s temi merilniki to počnejo tudi slovenski policaji ... občutil na lastni denarnici!
|
Torej... naslov teme je precej OFF!
Zadnjic mi je to rekel kolega (za slovenske policaje, da ne bo pomote), pa mu nisem verjel. Hm...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, na fejk je najbolje odgovoriti z enakim orožjem.
V ta namen imam "izrisano" izkaznico policijskega sindikata, ki jo "slučajno" vzamem iz prometnega, preden ga dam policaju.
VEDNO deluje ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upaj, da tega foruma ne bere kakšen policaj. Malo verjetno, ampak ni vrag, da ni kakšen po pomoti sem prišel.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
DMan je napisal/a: |
Če bo komu koristilo za pisanje pritožbe podajam link na Uradni list in v njem objavljen "Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu" kjer je predpisano kako in pod kakšnimi pogoji morajo biti opravljene meritve hitrosti.
Tu pa se nahajao dopilnitve in in spremembe pravilnika. |
In pol se sekiram, ker mi kolegi, ki študirajo ekonomijo isto pošiljajo na mail...
Torej, KAJ piše v uradnem listu? So tam podatki za dotične laserske merilnike?
Če znam brat, piše tam, da morajo merilniki delovati brezhibno v teh pogojih. Kje pa piše, da uporabljani merilniki nimajo večjega območja temperatur? Če je poleg merilnika cerfikat proizvajalca, da merilnik deluje od -20°C do 80°C, ne vidim zakaj policaj ne bi smel v teh razmerah meriti...
edit: samo kot replika na zgornja trditev o zavrnjeni pritožbi zaradi temperature _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si prepričan, da ga testirajo le v tem območju?
Ker potem tudi tisti LO-TEMP nikoli ne pride prav, ker je zagotovo nastavljen na nižjo temperaturo...
Če zahtevaš cerfikat o 'izpravnosti' s strani te pooblaščene inšitucije, ti ga mora policaj v takih pogojih pokazat? To da je bil topel na hladno prinešen pa tudi dvomim, da bi šlo čez... To je le 20°C ali več temp. razlike... Se to ne pozna? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni