|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sergej Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.22
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 5:19 pm Naslov sporočila: Katalog direktorijev? |
|
|
Problem, ki ga ne znam rešit!
Določene podatke shranjujem v direktorije. Direktorije poimenujem z neko številko in kratkim opisom. Ko se tega nabere, zapečem na CD.
Zdaj se je pojavil problem, ker moram celo uro kokodakat po CDjih, da kaj najdem. Ideja je, da bi naredil katalog direktorijev po katerem bi lahko iskal z nekim standardnim orodjem. V bistvu bi bil dober že wordov dokument. Problem je kao do imen direktorijev. Ne diši mi ročno kopiranje preko 'lastnosti'.
Kakšna ideja - vedenje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koda: |
dir *.* /s /b > BazaPodatkov.txt |
Ukaz poženeš v imeniku, v katerem želiš podatke v ukaznem procesorju (CMD). Problem bo samo z čumniki, šumniki in žumniki, ker znajo imeti napačen codepage. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam za iskanje po disku uporabljam Windows Commander. Nekoč sem sicer napisal program, ki je prebral vsebino medija v bazo(disketa, CD...), a se zadeva ni preveč obnesa. (Za ažurnost podatkov je bil potreben čas ter red, tega pa pri meni ni bilo ) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti, ko sem še na veliko shranjeval mp3-je na CD-je sem na internetu našel zelo spodobno orodje, in sicer win katalog (nekako tako se mu je reklo). CD si vstavil in ga je program preskeniral, ter shranil v bazo, dodal sem samo še št. CD-ja in je to bilo to. V bazo pa je shranil vsa imena datotek na mediju, tudi iskalnik po tej bazi je bil kar dober. Program je bil velik samo nekaj 100KB. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Whereisit ! Žal ni zastonjski program.
Je pa avtor slovenec ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Tor Maj 15, 2007 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj sem inštaliral LS, testiral in dela kot šus. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
V DOS oknu (command ali cmd) narediš: dir /s > dir.txt. Na ta način dobiš v datoteko dir.txt drevo direktorijev z kompletno vsebino v obliki teksta. primerno za gledanje v notepadu, wordu,...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Že, že Jur. Samo to je precej skakanja in če imaš tam okrog 150 CDjev, se ti lahko še možgani zaciklajo.
Vprašal sem zato, ker se mi zdi ta opcija tako potrebna, da sem bil prepričan, da so mi jo pri MSu samo tako dobro skrili.
LS res priporočam. Enostaven in izredno hiter. CD skenira še preden ta doseže vrtljaje in dobesedno samo mečlješ notri. Pogrešam samo to, da ne prebere ime CDja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Whereisit ! Žal ni zastonjski program.
Je pa avtor slovenec ! |
Sam uporabljam to kar ti je Darko predlagal, dobra stvar pri tem je, da pregleda tudi zip, rar itd zapakirane datoteke, kar je zelo dobro pri iskanju. Vpišeš besedo, frazo in ti točno pokaže na katerem disku v kateri datoteki, zip fajlu itd. obstoja opcija, ki jo poženeš, nato ti napiše številko diska ali ime diska, ki ga moraš vstavit, nato pa najde in odpre točno tisto kar si iskal. Sam, ga uporabljam že od leta 2001 in sem zelo zadovoljen z njim. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.12 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabna programa sta ExpPrint in FileTreePrinter. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70779.88
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam za kaj takšnega uporabljam program bazek
edit: registracija je zastonj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2007 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Jaz bi se stvari lotil malo drugače: tistih 150 CD-jev bi dal na en zunanji USB disk. Hitrejše, zaneslivejše, lažje iskanje, manj volumna.... Potem bi inštaliral google desktop, ker išče tudi po vsebini datotek in ne samo po imenih. |
Ko sem imel 150 CD-jev se tudi sam še nisem sekiral. A z leti se je tega nabralo nekaj čez 1100 CD-jev. V zadnjih letih pa k temu še kake 120 DVD-jev.
80% je shareware s področja pascal, Delphi. Večina stvari je danes že skoraj neuporabna, saj je namenjena DOS-u. Problem je le, da ni časa, da bi stvari presortiral in tako arhiv ostaja. Približno 15 % si delijo datasheeti s področja elektronike in pdf-ji z drugih področij. Celo leposlovje je vmes. Na približno 2 % tega prostora se stiskajo moje fotografije. Manj kot 1 % so dokumentarni filmi s področja raznih pomembnejših tekmovanj v strelstvu. In končno na manj kot 2 % so backupi mojih stvaritev. Kake 10 CD-jev je, ki pravzaprav ne vem zakaj jih hranim.
Čaka me še, da katalogiziram kup CD-jev, ki sem jih privlekel z elektronice 2006.
Brez WhereIsIt bi vse skupaj lahko preprosto pometal v kanto. Svoje čase sem za program dal nekaj več kot 13K SIT. Eden mojih najboljših nakupov na področju programske opreme ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2007 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Mojih "5 centov":
Jaz bi se stvari lotil malo drugače: tistih 150 CD-jev bi dal na en zunanji USB disk. Hitrejše, zaneslivejše, lažje iskanje, manj volumna.... Potem bi inštaliral google desktop, ker išče tudi po vsebini datotek in ne samo po imenih. |
Sicer je že VolkD dal nekaj argumentov.
Če bi recimo nekoč tudi ti izgubil večino zgodovine zaradi neke usrane tračne enote slavnega imena, bi bil verjetno enako skeptičen do 'preveč' elegantnih rešitev. Takrat sem se odločil za CDje z vsemi njihovimi pomankljivostmi. Ni velik problem, če izgubim nekaj. Problem je, če izgubim vse! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni