|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kaktuss Neznanec

Pridružen-a: Tor 13 Mar 2007 23:40 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2007 11:22 am Naslov sporočila: tv gorenje 33057 polovična vertikalna slika?!? |
|
|
Živjo!
Tv je od gorenja model 33057 diadem 63st problem je pa v vertikalni sliki ki je samo na zgornji polovici ekrana in skrčena po vertikali?!?
Zanima me kaj bi lahko bilo narobe oz kaj naj najprej pogledam?
Hvala za nasvet pomoč.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kaktuss Neznanec

Pridružen-a: Tor 13 Mar 2007 23:40 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
naj povem da je bil 6€ in da je slika ista zamenjal sem še trimer za odklon vertikale ker mi je kazal neko čudno vrednost ampak še zmeraj isto.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Maj 25, 2007 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
kaktuss je napisal/a: |
naj povem da je bil 6€ . |
Pred dveni tedni-glej datum teme-je bil dobrih 3 evre z "postnino " 5 evrov.
Za katero sasijo gre?
Jaz sem jo dobil sheme na nekih ruskih straneh-diagnozo pa je postavil @satelitko  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mohoric Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Okt 2007 7:45 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Okt 08, 2007 8:14 am Naslov sporočila: Re: tv gorenje 33057 polovična vertikalna slika?!? |
|
|
kaktuss je napisal/a: |
Živjo!
Tv je od gorenja model 33057 diadem 63st problem je pa v vertikalni sliki ki je samo na zgornji polovici ekrana in skrčena po vertikali?!?
Zanima me kaj bi lahko bilo narobe oz kaj naj najprej pogledam?
Hvala za nasvet pomoč.. |
V kolikor ti še ni uspelo popraviti TV imaš tukaj še moj nasvet:
Najpogostejša okvara pri vertikali je izhodni kondenzator (elektrolit). Izhodna stopnja za vertikalni odklon je zelo podobna NF ojačevalniku z enojnim napajanjem kateri ima na izhodu ločilni ELKO in je pri dosti TV narejeno na podoben način kljub temu, da so uporabljeni različni čipi. Obstaja tudi možnost, da je kriv kateri izmed drugi ELKO saj so le ti dosti bolj podvrženi staranju.
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni