www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Power modulator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Efekt je. Pri mestni vožnji ga ne običajno opaziš. V večini primerov efekt ni potreben. Pri klancu (predvsem po makadamu, pesku) na dol pa je izjemno pomembno, da ti kolo ne zablokira. Enak rezultat dosežeš, če nimaš modulatorja in ročke ne stisneš do konca. Ko pa se nepredvideno približaš robu ceste, drevesu, kuri na cesti (to je glupa baba, ki ti z kolesom vozi nasproti in te cilja), takrat zgrabiš bremze tako, da kri špricne izpod nohtov. In ker modulator zmodulira, se ne zvrneš. Na splošno gledano imajo modulatorje dražja, kvalitetnejša kolesa namenjena za bolj yebačko vožnjo.

Ime naprave, ali pa to, da je notri primitivna vzmet sploh ni bistveno. Bistveno je, da kolo ne blokira, oziroma zavorna pot je krajša. Bicikel ima na prvem kolesu 140% zavorne moči (če ne zablokira).

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No verjetno nekaj je na tem da tudi pomaga. Sicer se nimam za kaksnega "expert" kolesarja, ampak mi bolj disi, da imam obcutek nad zavorami. Sploh pa na kaksnih bolj divjih spustih.

Pa se po prvi gumi se lahko tako vozim Smile

p.s. imam pa deore hidravnicni zavorni sistem

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2007 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:

Joni: tudi glava se rahlo splošči, če greš po DH progi, pa zadeneš drevo.

Jur

Vem, samo imel sem majhen problem, treniral sem downhill, v-brake pa sem uporabljal samo toliko casa da so bile kolutne zavore popolnoma stestirane, in da mi je jih nekdo priporocil, potem pa sem sel veselo v nabavo in reskiral dobrih 850k bivsih tolarjev in nabavil pravo kolo, ki pa ga zav nimam vec Sad

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2007 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

joni je napisal/a:
"....ki pa ga zav nimam vec..."

Srečal drevo in je bicikel v kosih, ali so ga ukradli?

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2007 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne zav se je pri biciklu skirvil orkvir in tako sem bil prisiljen kupiti novega, no ceprav sem novega kupoval dobro leto, ker sem iskal najbiljso ponudbo. Stari bicikel pa je romal k mehaniku ki mi je placal za njega okoli 50k sit.

Zdi se mi da je tale post ze malo off topic. Shocked

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni