|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dast Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 19:14 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Slov. Konjice
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2007 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Če prav vidim... Ko pritisneš tipko narediš kratek stik? |
Imaš prav! Tako mora biti!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.1 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ LP David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2007 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
dast,
Preden "obsodimo" LCD dajmo narediti še en preizkus. Preberi vsebino sprogramiranjega mikrokontrolerja. (seveda ne smeš imeti vključeno CP). Hex pripni. Ga bom poskusil jaz. (da vidim, če je z zapisovanjem vse OK)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dast Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 19:14 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Slov. Konjice
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2007 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je prabrana vsebina lcd-ja!
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
lcd-prebrano.rar |
Velikost datoteke: |
1.83 KB |
Downloadano: |
21 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2007 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programator je OK. Poskusi še z kakim drugim pic-om oz. poskusi, če delajo vsi uporabljeni pini. (vse definiraj kot izhode, najprej z nizkim nato z visokim stanjem -majhna vrjetnost, a vseeno obstaja možnost da bi crknil kak izhod)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dast Član

|
Objavljeno: Čet Apr 26, 2007 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Programator je OK. Poskusi še z kakim drugim pic-om oz. poskusi, če delajo vsi uporabljeni pini. (vse definiraj kot izhode, najprej z nizkim nato z visokim stanjem -majhna vrjetnost, a vseeno obstaja možnost da bi crknil kak izhod) |
Imam že drugi pic, ker prejšnji mi je crknil, vendar s tem ni nič drugače!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dast Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
LCD dem16216!
Po inicializaciji LCD-ja se mi besedilo lepo zacne izpisovati v prvem kvadratku prve vrstice.
Ko pa klicem naslednje tabele npr. po pritisku tipke pa se mi zmeraj zacne izpisovati v drugem kvadratku in nevem zakaj???
Tole imam rutino za brisanje LCD-ja in nastavitev trenutnega naslova DDRAM-a:
Koda: |
;****************************************************
;Nastavimo trenutni naslov DDRAM-a
;*****************************************************
DDRAM_n
bcf RS
iorlw DDRAM
call LCD_izpis
return
;************************************************
;Brisanje LCD-ja
;************************************
Brisi
movlw b'00000001'
call LCD_cmd
movlw .2
call Pavza
movlw 0x00
call DDRAM_n
return
end
|
Pomoc,hvala!
lp
_________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj imaš tam iorlw DDRAM? Po moje bi bilo bolje movwf DDRAM.
Mislim da klicanje ukaza 0x01 (izbris zaslona) postavi DDRAM na začetek, tako da ni treba ročno. Pa začetek DDRAMa je navadno na naslovu 0x80 če se prav spomnim?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
snow je napisal/a: |
Zakaj imaš tam iorlw DDRAM? Po moje bi bilo bolje movwf DDRAM.
Mislim da klicanje ukaza 0x01 (izbris zaslona) postavi DDRAM na začetek, tako da ni treba ročno. Pa začetek DDRAMa je navadno na naslovu 0x80 če se prav spomnim? |
Ja IORWF pac pristeje vrednost kjer hocemo pisati zacetni lokaciji. Ce uporabis MOVwf pac moras verjetno podati fiksno vrednost zacetka pisanja! In v knjigi ki jo imam zraven je tako napisano!
Sicer sem sedaj odstranil klicanje DDRAM naslova in se mi lepo izpise v prvem kvadratku!
Prvo in drugo vrstico sem si sedaj definiral na ta nacin:
Koda: |
#define Vrsta1 movlw b'10000000'
#define Vrsta2 movlw b'10000000'+40 |
Vendar se mi besedilo ki bi moralo biti v drugi vrstici venomer izpisuje v prvi??????????????????????????????????????
hvala,lp
_________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni