|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.90
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 7:49 pm Naslov sporočila: Brezžični zvočniki in prenos podatkov |
|
|
Moj namen ni reklamirati zvočnikov, ki so se pojavili ta teden na prodajnih policah H****R-ja.
Me pa zanima vaše mnenje ali bi ti brezžični zvočniki, ki imajo domet baje nekje do 100m, bili uporabni za prenos podatkov med dvema kontrolerjema?
Omenjeni zvočniki sestojijo iz dveh malih napajlnikov 12v/500mA za napajanje dveh zvočnikov, ki se lahko napajajo tudi preko baterij in oddajnega modula z napajalnikom 12V/150mA. Oddajnik je dvokanalni, kar pomeni da oddaja posebej za levi in posebej desni kanal. Zvočniki (sprejemnik) ima kao neki Avtotuning, ki si sam poišče optimalno jačino signala. Vsak zvočnik ima še preklopnik za izbiro levega ali desnega ali pa mono signala. No vsak zvočnik pa ima preko poteciometra na zadnji strani še stikalo za vklop in možnost nastavitve glasnosti. To bi bil grob opis. Cena je pa nekje 40€.
Kaj menite, a se splača to nabaviti za omenjeno predelavo?Zadeva mi je pa interesantna predvsem zaradi avtotuninga in dometa 100m. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Maj 25, 2007 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem razmišljal o predelavi navadnih vokitokijev. Cena je manjša kot 40€, dometa pa bistveno večji. Conrad ima recimo: 930431 ali 930444. Slednja ima že vhod za slušalke in mikrofon. Za prenos podatkov pa uporabiš kakšen modem ali DTMF čip.
Sam imam v načrtu nekaj podobnega, vendar še nisem uspel najti časa. Poročaj če ti kaj uspe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni