|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Pon Avg 02, 2004 1:41 pm Naslov sporočila: Merjenje obratov pedal na biciklu |
|
|
Sam sem precej neizkušen v elektroniki, pa bi pri tem projektu potreboval pomoč. Zanima me, kakšen senzor priporočate (sam sem slišal za Hallov senzor in indukcijsko stikalo)? Izračunavo in prikaz obr./min bi opravil s PIC-em in LED displayem. Obstaja kakšna cenejša in enostavnejša pot?
Hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pon Avg 02, 2004 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje najcenejša reed rele (ali halov senzor) ter magnet. Podobno kot je izvedeno v orginalnem računalniku za kolo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.53
|
Objavljeno: Pon Avg 02, 2004 5:08 pm Naslov sporočila: Merjenje hitrosti pedal na biciklu |
|
|
Kupi si se en dodaten stevc,pa ga na montirja na bicikl. SEnzor pa daj na pedela.
To je ena izmed resitev.
Poceni stevc dobiš pa v hervisu,
ko boš kupoval je pomembno da stevec omogoca nastavitev obsega kolesa v mm in to od 0 .. pa do cimvec.
Potem pa samo vneseš obseg kao kolesa 1 m in to je to.
lp
Greg |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Pon Avg 09, 2004 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Senzor sem naredil, uporabil sem reed rele. Za prikaz nameravam uporabiti 2 segmentna LED displaya, zato me zanima, kateri PIC je najbolj primeren (najcenejši) za to nalogo. Ima mogoče kdo kakšen primer kode, s katero bi meril trajanje med eno in drugo sklenitvijo reed releja?
lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Tor Avg 10, 2004 6:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je najenostavnejša varianta, da uporabiš kar 16F84. Primer kode takega števca najdeš tukaj _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni