www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj potrebujemo...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2003 6:13 am    Naslov sporočila:  Kaj potrebujemo... Odgovori s citatom

MPLAB
Tole je kompletno orodje - instalirajte le MPASM s samim MPLAB-om nisem dosti delal tako, da ga bolj slabo poznam.
ic-prog ali Picallw kateri se lepo ujema z testno ploščo. Drugi programator je paralelni (LPT) zato je potrebno izdelat ustrezen kabel. Razpored najdete na forumu tam kjer je testna plošča.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede težav na katere sem naletel pri programiranju 12F675 sem včeraj malo iskal po netu. Našel sem zelo dober software, ki lepo dela z P16pro prav tako lepo dela z elektorrjevo testno ploščo.
Snamete ga lahko TUKAJ

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2003 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem sedaj tale software malo testiral. Moram reči, da dela ODLIČNO s testno ploščo iz Elektorja kakor tudi z hardverom P16PRO. Lahko dela "Full avtomatik" Wink Kako to mislim; če se nastavi kot na sliki v prilogi izvede programiranje takoj ko se spremeni naložen hex. Sam sem testiral na 486 v delavnici z Win95. Program naložim ter izvedem programiranje. Grem v DOS-ovo ukazno vrstico, ker uporabljam dos-ov editor. Prav tako uporabljam dos-ov MPASM. Ko izvedem prevajanje (MPASM) in je to končano se izvede avtomatsko programiranje Cool -ostanem kar v dos-ovem oknu Shocked Cool Cool Very Happy . Skatka super nič klikanja...le pred prevajanjem preklopim stikalo na testni plošči v mod "program"

lp
Silvo

Winpicprog.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  84.36 KB
 Pogledana:  74 krat

Winpicprog.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni