www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

vrtanje lukenj

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
2wolk
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Maj 2006 13:49
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 12:38 pm    Naslov sporočila:  vrtanje lukenj Odgovori s citatom

Pozdrav!

Doma imam plato pertinaksa debeline 1mm in bi rad zvrtal luknje v razmakih 2.54mm. Zakaj taka plata? Rabim dolge, povezane kose - če pa kdo ve kje bi dobil zluknjane kose dolžine 500mm in več, pa naj pove - jaz nisem imel sreče z iskanjem.

V glavnem, da bi tole vrtal na roke, tako nor nisem. Razmišljal sem o kakšnih pripomočkih, da bi plato zataknil za rob na vsakih 2.54mm, ampak to je tako - če bi šlo vse avtomatsko, bi bilo mnogo hitreje -tako, če ima kdo tako možnost, naj pove, lahko pod zasebno.

LP,

Klemen

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.02
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za pol meterske kose nebi vedel kje se dobijo, drugače pa se kupijo protoboardi (ne tisti beli z luknjicami za vstavljanje, na teh se spajka), ki so pripravljeni za hitro izdelavo prototipnih in manjših vezji. So pa po celi površini naluknjani z rastrom 2,54mm. Če rabiš pa tako velike kose pa kupi ustrezno velik pertinaks in nekoga s CNC mašino prosi če ti zvrta lunkje. Kar nekaj forumašev ima te stroje.
2wolk
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Maj 2006 13:49
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, nekaj tednov nazaj sem imel srečo, da sem nekoga našel, ki je imel dložino 45cm... Svetla izjema...
Videl pa sem tudi, da je nekaj forumašev s CNC mašinami, zato sem sem tudi vprašal. Sam osebno nobenega ne poznam...

Tako, da upam, da se kdo s CNC oglasi, ali pa me kdo kam drugam usmeri.

LP,
Klemen

Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te zanima tudi pertinaks brez lukenj imam 6 kosov primernih dimenzij: 51-52 x 12-15 cm. Imaš srečo, da so moje police v omari kjer imam spravljene plošče ravno toliko široke, da teh tavelikih plošč nisem razrezal. Če te zanima piši na ZS da se naprej dogovorima. Malce bi nama že lahko olajšal zadeve ča bi imel vpisan kraj v profilu.
Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še to. Poznam nekoga s CNC mašino. Samo tako za informacijo... več na ZS.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko plošč pa potrebuješ?

Za eno samo se lahko dogovoriva, pa ti izvrtam. Imam pa tudi kak meter dolg kos FR4. Je dvostranski debeline 1,6mm.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni