www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predvajanje MP3 datotek

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Linux, unix razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
saso
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16
Aktiv.: 2.15
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 13, 2004 7:52 pm    Naslov sporočila:  Predvajanje MP3 datotek Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Včeraj sem uspešno instaliral Linux SUSE 9.1. Nastavil sem vse, razen modema. Ampak glede tega kdaj drugič.

Imam problem, da ko želim poslušat glasbo iz CD-ja, se ta normalno predvaja z normalno jakostjo, ko pa želim poslušat MP3-je pa je ta jakost minimalna (zelo potiho). Tihi so tudi opozorilni zvoki, ki se sprožijo ob opozorilnih oknih.

Mislim, da sem upravljanje glasnosti zvoka nastavil pravilno in da bi moralo delovati.

Če ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe se priporočam.

LP Sašo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 13, 2004 10:48 pm    Naslov sporočila: icon_note  Odgovori s citatom

Večino stvari nastaviš s kamix-om. Načeloma bi moralo vse skupaj delati b.p.

Lp, Frenki

suse93.png
 Opis:
kamix
 Velikost datoteke:  13.98 KB
 Pogledana:  22 krat

suse93.png

Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
saso
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16
Aktiv.: 2.15
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 14, 2004 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Zadevo sem uredil.

Nastavitve KAmix in zvočne kartice so bile uredu, le da je pri nastavitvi glasnosti zvočne kartice toliko opcij od nastavitve MSASTER volume do PCM volume do CD in MIC volume....

Spodaj pa so še nastavitve glasnosti za druge kanale, med katerimi so tudi štirje
VIA DXS kanali. Ker je bila prevzeta vrednost teh kanalov 0 in nisem vedel kaj so , sem jih tudi pustil na 0.

No sedaj vem, ko sem povečal glasnost teh kanalov (cca 90%) je stvar začela delovati.

Sedaj veselo poslušam MP3-je in CD-je z dovolj veliko jakostjo.

Zraven bi pripel še sliko nastavitve, ker pa sem nov v linux-u, pa seveda ne znam spraviti vsebino ekrana ne v datoteko, kaj šele kam drugam. Very Happy

Hvala za pomoč

LP
Sašo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 14, 2004 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

saso je napisal/a:
Zraven bi pripel še sliko nastavitve, ker pa sem nov v linux-u, pa seveda ne znam spraviti vsebino ekrana ne v datoteko, kaj šele kam drugam. Very Happy

Uporabi Ksnapshot (Start-utilities-desktop) Cool .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Linux, unix razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni