www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Monitor LG preklaplja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 4:10 pm    Naslov sporočila:  Monitor LG preklaplja Odgovori s citatom

Živijo.

Zanima me če bi kdo vedel ali bi vsaj imel kakšen predlog zakaj moj CRT monitor LG flatron preklapja ko prižgem računalnik.

Simptomi so takšni:

Če je priklopljen na grafično kartico in ima napajanje, po zagonu računalnika začne preklapjati med on/off. V bistvu se nikoli sploh ne prižge, sliši se samo cik cak, lučka na gumbu za ON/OFF utripa enkrat zeleno drugič rdeče.

Poskusil sem zamenjati kable vednar še vedno ne deluje.

Predno ga razmonitram me zanima če ima kdo kakšen predlog zakaj dela to?

p.s. Ali ima magnetizem slučanjo kakšen vpliv na monitor? Peljal sem ga namreč v prtljažniku, kjer imam v polico vdelane zvočnike. Mogoče zaradi tega sedaj ne dela....

Hvala,

lp
Aljoša
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S priklopom tega monitorja na drug računalnik najprej ugotovi kje točno je napaka.

Tako obnašanje je lahko tudi posledica resolucije, ki jo monitor ne zmore pokazati ali pa okvara grafične kartice. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Aljosa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 4:20 pm    Naslov sporočila:  odgovor Odgovori s citatom

Poskusil sem z različnimi karticami in tudi na dveh različnih računalnikih.
V vsakem primeru bi se morala videti slika oz. bi se moral monitor prižgati vsaj ob zagonu BIOS-a.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto kar ti čuješ kot preklapljanje, je lahko poskus napajalnika, da bi se zagnal. Ker je nekaj narobe steče prevelik tok in varnostna logika v napajalniku vse skupaj izklopi. Čez trenutek se stvar ponovi.

Za začetek bi bila koristna informacija, če je vsaj za trenutek prisotna visoka napetost. Postavi roko pred ekran in preveri, če ti statika pritegne kocine ?

Aljosa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 7:49 pm    Naslov sporočila:  odgovor Odgovori s citatom

Je statika je prisotna. Tudi sliši se prasketanje (zaradi statike).
Hm...

Čudno mi je da je prej deloval. Mogoče bi ta problem lahko povzročal prah v monitorju?
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.10
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta monitor deluje tudi brez signala. Napiše NO SIGNAL in napis se pomika po ekranu.Če tega ni, je nekaj narobe v njem
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko je monitor star. če ni zeloo star poskusi odklopit [slovenščina je zame španska vas] iz grafične in vklopi samo monitor in, če je monitor ok se ti mora na sredini monitorja pokazat en kvadratek z testno sliko z obvestilom, da nimaš priklopljenega računalnika.
Če pa se še vedno pojavlja napaka je pa z monitorjem kaj narobe mogoče pregrob prevoz in je kakšen lot popustil ali pa še kaj drugega,
Kot so ti že predhodniki rekli se zgleda monitor poskusi zagnati a mu ne uspe.
Brez razdrtja pa v tem primreru ne bo šlo.
LP Srečko

Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Medtem ko sem pisal me je že prehitel fricki.
LP Srečko

Aljosa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 10:15 pm    Naslov sporočila:  odgovor Odgovori s citatom

Ja sem si mislil. Tudi če ni priklopljen na grafično kartico bi moral kazati obvestilo NO SIGNAL tako kot ste omenili. Vendar preklaplja že tudi v tem primeru oz. če ga že samo priklopim na elektriko.

Ja vidim da ga bom moral res odpreti in pogledati. Vsekakor ga bom najprej posesal, mogoče ga je prah okupiral. Potem pa bom pregledal napajanje. Mogoče se je res tudi kaj odlotal med prevozom, saj poznate slovenske ceste. Smile

Sem upal, da ga ne bo treba odpirati, vendar je že takoj "smrdelo" po tem. Sad

Aja a mogoče kdo ve kaj dejansko je ta preklop, ki se vzpostavi ob ON?
Nazaj na vrh
Aljosa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 10:23 pm    Naslov sporočila:  shema Odgovori s citatom

Sem našel shemo tega monitorja.

Mogoče tale povezava tudi vam pride kdaj prav http://www.eserviceinfo.com/.

Bom malo po troubleshootingu pogledal, pa po shemi pa bom videl kaj bo.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/1066/LG_775FT.html

poglej shemo če je prava mogoče ti kaj pomaga
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Aljosa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2007 10:31 pm    Naslov sporočila:  odgovor Odgovori s citatom

Ja Goran točno to sem rabil, sem našel. Hvala tudi tebi.

Sedaj se moram samo lotiti zadeve.

Aljosa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 8:31 pm    Naslov sporočila:  odgovor Odgovori s citatom

sem zadevo odprl in pogledal. Nisem našel ničesar kar bi kazalo na napako.
Kolega mi je omenil, da je verjetna na napajanju (switching). Pregledal sem kondenzatorje, pomeril... Tam je se en cip mislim da je IC901 (ce se komu da pogledat), mogoce je s tem kaj narobe.

Ne vem...

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik deluje v redu. Preklapljanje povzroča preobremenjenost. Za začetek pomeri napetost napajalnika. Če napetost niha (in to zelo) v ritmu preklapljanja, potem odklapljaj stopnjo po stopnjo, da boš ugotovil kaj je tisto, kar ga preobremeni.

Nekako sumim na horizontalno odklonsko stopnjo, zato začni tam.

Aljosa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2007 9:22 pm    Naslov sporočila:  odgovor Odgovori s citatom

Aha. Ja po merjenih sodeč je zgledalo, da je napajalnik ok. Sem šel po troubleshooting guide-u v shemi pa je zgledalo ok. Ja zagotovo je preobremenjeno, ker poskuša zagnati pa mu ne uspe.

Okej bom tudi to poskusil. Čemu pa služi ta horizontalna odklonska stopnja? ¸

Aja pa se to, kje pa je ta horizontalna odklonska stopnja (približno)?
TV-je se nisem nikoli popravljal zato ne vem točno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni