|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 7:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz vozim po predpisih.... No ja. Vsaj po omejitvah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred tremi dnevi sem z končal na avtomobilski havbi, ker glupa baba ni vedela, da šestoglat rdeč znak z napisom stop pomeni: STOP! Kolo je na srečo brez praske. Škoda, da ni bil obtolčen tudi avto. Razmišljam, da bi na rokavice nabil ošiljene jeklene nete. Vsaj za moralno zadovoljstvo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urarrr Neznanec

Pridružen-a: Čet 24 Maj 2007 11:29 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
urarrr je napisal/a: |
Dragi Iztok..
Se mi dozdeva da si policaj. No vsaj razmišljaš tako... |
Policaj nisem, se pa znam postaviti (in to je tudi dokazano koristno) v kožo nasprotne stranke in gledat iz dveh stališč. To te je zavedlo.
Drugače pa poznam dosti ljudi tudi iz policije na vseh nivojih in zato vem kako zadeve tečejo.
In da bo jasneje ... če policistu radarski merilec pokaže "JAMMED" je to utemeljen sum, da so v vozilu vgrajene nehomologirane naprave. Kaj ima potem pravico storiti pa si poglej v zakonu. Našel boš možnost odstranjevanja reg. tablic (to lahko narediš sam ali pa se pokliče avtomehanik, ki ga mastno plačaš), potem lahko sledi izredni tehnični pregled in kot skrajna možnost tudi pregled strokovnjaka s policije.
Ker nekaj slednjih poznam osebno in strokovno vem, da bo jammer 100% najden v zelo kratkem času. In ti boš potem odšteval krepke €€€ vsote ...  |
ja vse lepo in prav..
Toda vse je treba dokazati. Res je če si pacient in imaš tako napravo da moti policiste v nedogled da se mu bo posvetilo koliko je ura. Kot sem menda že reku...se namreč ne spomnim točno... Zadeva se more samodejno vgasniti in delati še kaj drugega. Recimo z mojim se da odpirati vrata garače ker je prek releja vezan na dalinec garažnih vrat.. Za vklop je potrebno pravilno zaporedje gumbov na armaturi...In kako mi bodo na tehničnih to izvedli...Če bodo ti isti knofi odpirali vrata..
Je pa res da je treba tako napravo NAREDITI in SPROGRAMIRAT ker se je domnevam ne da kupiti..
Ja probleme pa maš na cesti [slovenščina je zame švedska vas] al tako če se smrkcom kaj zdi sumljivo.. Sam osebno se raje bodem z njimi kot da me zmiri sred mesta s 100% prekoračitvijo in adijo papirji..
Ne vem...tako jaz razmišljam...
je pa res da je vsak svoje sreče kovač
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pelji po oemjitvah, pa te ne bo nihce "zmiril" 100% nad dovoljeno zgornjo mejo. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek se nauči pisat vsaj približno slovensko. V nadaljevanju se pa lahko odločiš, če si ali nisi iz butal. Tako namreč piše v tvojem profilu.
Torej še en tako pomankljiv post, pa gre tema pod ključ. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
antoni Član

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2007 19:52 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2008 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slovenski vozniki smo res balkanci.
V tujini jim je sveto voziti po predpisij/omejitvah (CH,A,F) pri nas pa pisemo diplome, kako prelisiciti policaja. Lep primer iza sanka: cel vecer pametovati, kako za... policijo, a ne bilo boljse spiti en spricar manj??
Tako je tudi s to temo tuka. Pa zakaj za boga svetega nebi vozili tako kot je traba?
Na cesti se samo pri nas najdejo "nekateri" vsemogocni divjaki, ki jim je vse dovoljeno ( v CH ga ni junaka mi kar verjemite, veliko vozim in se zmeraj trudim voziti kot se zahteva). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2008 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ urarrr
lepo je tako pametovati pa delat multipraktike ipd. zato da bi prelisičil policaje. Seveda lahko poizkusiš , če boš naletel na bolj površnega te bo spustil , če pa bo imel slab dan boš obvisel na izrednem tehničnem , računom zanj in kaznijo.
Za skoraj vse tehnične reči ki jih montiraš v avto rabiš tako ali drugačno certifikacijo- homologacijo.
Si jo boš za svoj multiprktik spisal kar sam in jo nesel sodniku? _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni