|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
infernal Član

Pridružen-a: Pet 29 Jun 2007 0:46 Prispevkov: 239 Aktiv.: 1.09 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2007 10:17 pm Naslov sporočila: PG- 302 problem |
|
|
Kupil sem kit pg-302 programator pri ax-elektroniki
ko programator priklučim na pc in hočem čip sprogramirat mi napiše programmer not responding.
Napajam ga z 24 dcv ˝programator priključimo na napajalno napetost in z voltmetrom pomerimo na testnih točkah GND in Vcc. Voltmeter mora pokazat 5v ˝ meni pokaže 2v je mogoče to napaka da imajo čipi premajhno mapetost ? pa kako to odpravit.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
PG-302 navodila.pdf |
Velikost datoteke: |
1.3 MB |
Downloadano: |
18 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2007 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Začniva s tem, da tole ne spada v forum o PIC-ih.
Po napisanem sodeč si pa naredil napako pri sestavljanju kita. Preveri še enkrat razpored in orientacijo elementov. Pa napajalna napetost tudi ni ravno nizka.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2007 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
5V regulator bi vsekakor moral na izhodu imeti 5V.
24V vhodna napetosti je ustrezna.
Si vhodno napetost tudi pomeril? (Pred regulatorjem?)
Da ne dobiš 5V je lahko več vzrokov. Kratek stik v vezju, preslab DC adapter (prenizka moč) Defekten regulator....
Začni pri tem.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simeon Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če dobiš tako majhno napetost potem je možno nekaj od tega kar ti je napisal highlag. Ko boš to napako odpravu mislim, da moraš preverit še eno napetost, ki jo nastaviš s potenciometrom na TIV. Tudi to bo lahko kasnejši vzrok, da ti programator ne dela.
_________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzemi vse čipe ven in na vsakem podnožju pomeri napetost,preveri če se ti kaj greje ko priklopiš. Nastavljanje pride kasneje na vrsto.Seveda ,pa prvo preveri če nisi kaj zamenjal- narobe obrnil.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infernal Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
greje se mi nena kaj samo ne vem kak zmerit napetostni regulator (jaz sem na stavil merilno območje x10 omov in mi pri vseh možnostih prevaja zaj pa ne vem če mora preajat pri vseh treh možnostih al ne) pa z potenciom metrom sem umero 12,75 v
Hvala za pomoč !!
Naslednji zmazek leti brez opozorila v SMETI!
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej PIŠI SLOVENSKO, da se te bo splo dalo kaj razumeti !
Nato popravi "kraj" v svojem profilu, sicer se ti bo "dol spodaj" pridružil še PG302, ki bo šel k hudiču, če ga boš tako priganjal.
Napiši, kakšen 24V napajalnik uporabljaš
Je to cenen adapter v stilu trafo/greatz/ELKO? Ker tisti da pri 24VAC na izhodu 34VDC. Dovolj, da pokuriš vse elemente na vezju.
Si 24VDC dejansko izmeril, ali si samo nastavil preklopno stikalce na adapetrju?
Napetostnega stabilizatorja se NE meri z ohm metrom ! Če si ga pomeril v smeri, da je bila (+) sponka na OUT, (-) sponka pa na IN, je lahko stabilizator že odletel.
LP,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infernal Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam trafo z gretzom in sem na izhodu gretza izmeril 24v.
No Igor bi te pa prosil kako se izmeri napetostni stabilizator. Lahko pa kdo drug pove če ve.
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej si tukaj dolpovlečeš datasheet od stabilizatorja (in nasploh vseh čipov, ki jih boš srečeval v nadaljevanju): datasheeti .
V "Absolute maximum ratings" piše, koliko prenese na vhodu, preden prebije.
V navodilih od PG302 piše, da rabi 18VDC. Jaz sem zanj kupil 15V / 2VA trafo, greatz in kondenzator 1000uF.
Stabilizator izmeriš tako, da na npr. 12V stabilizator pripelješ vsaj 15VDC (običajno vsaj 3V višjo napetost, kakor naj bi bila izhodna) in daš na izhod en 1kOhm upor. Ko izmeriš napetost na temu uporu, mora biti 12V.
Voltmeter meri Efektivno napetost sinusne napetosti, kritična pa je Temenska, ki je koren2-krat višja od efektivne. Zato moraš Obvezno dodati za greatzom elektrolitski kondenzator, da zgladi napetost na temensko. Če je le-ta previsoka, uporabiš drug trafo.
Ti boš verjetno moral poleg 15V trafota kupiti še kaj. Najbolje, da greš v uredništvo AX, sploh, če je odletel tudi sprogramiran 2051
LP,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si temeljito prebral navodilo,ki si jih dobil zraven? Šel po postopkih? Če ni prava napetost, si ga nekje pri napajalnem delu "zamuštral", preveri...Zamenjaj stabilizator,če je že ta fuč..
P.S: Igor, kdaj ti bom jaz vrnil PG-302? Je pa že res dolgo
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infernal Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dela
Hvala za pomoč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa bi nam zaupal kaj je bilo narobe?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infernal Član

|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2007 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti nevem ,ker sem odspajkal napetostni regulator pa ga nekaj meril pol sem ga nazaj prispajkav, odstrano vse čipe z voltmetrom zmeril pri vcc in gnd pri vsakem čipu pa je voltmeter pokazal 4,5v tu nekje.
Pol sem programator priključil na pc pa na njega naložil program ki sem ga napisav seveda sem še prej vstavil vse odstranjene čipe. Samo sprogramiranga čipa še nisem sprobal, to bom jutri. Bomo vidli če je sploh kaj gor. Ali lahko kje to vidim?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sob Jul 07, 2007 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
infernal je napisal/a: |
...pol sem ga nazaj prispajkav, odstrano vse čipe z voltmetrom ... |
Tudi mojih nekaj začetnih postov je letelo v smeti, zaradi takih skrapucal, tako da naslednjič poizkusi pisati vsaj malo bolj slovensko...
Ampak...
Kako odstraniš čipe z voltmetrom?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infernal Član

|
Objavljeno: Sob Jul 07, 2007 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
odstrano vse čipe in z voltmetrom ....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni