|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2007 11:46 pm Naslov sporočila: Clipper in miš? |
|
|
OK, spet ena tema z "naftalina". Vem pa, da je na forumu nekaj cliperašev, ki bodo mogoče znali pomagat.
Sam sem s Cliperjem začel že davno "Summer 87" je bila moja prva verzija. Zadnje programe sem pisal z verzijo 5.0. Nobena od naštetih verzij pa še ni imela podpore za miš. Zadnjič me je nekdo na forumu "podkuril":"Silvo zakaj ne napišeš v Clipperju?"
Ker na računalniku nisem imel več Clipperja sem šel malo pogledat kaj "ponuja" splet. "Našel" sem 5.3, ki ima že podporo za miš ter zna delati tudi grafično. Iz priloženega NG sem kaj hitro pogruntal vse grafične funkcije. Zataknilo pa se je pri rabi miške v menujih ter pomikanje po GET poljih. Miškin kazalček se normalno vidi ter se premika. A za menjavo polja ne deluje. Delujejo le navigacijske tipke ter kombinacija ALT-x. Rad bi "opremil" nekaj mojih starih programov, ki so še vedno v rabi in bodo še nekaj časa v funkciji z miško.
Primer klasične procedure z masko za vnos. Kaj manjka, da miš ne dela?
Koda: |
#include "llibg.ch"
#include "inkey.ch"
cls
msetcursor(.t.)
public nTest2:=0;nTest1:=0;nTest3:=0
do while lastkey()<>27
@3,15 say "Sestevanje"
@5,15 get nTest1 caption "&Prva cifra" picture "999"
@6,15 get nTest2 caption "d&Ruga cifra" picture "999"
@7,15 get nTest3 caption "&Tretja cifra" picture "999"
read
@9,15 say "Skupaj je "+ str(nTest1+nTest2+nTest3)
enddo
cls
|
V prilogi prevedena koda.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Test.zip |
Velikost datoteke: |
160.62 KB |
Downloadano: |
5 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Jul 11, 2007 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Ugibam: #include "mouse.ch" ali kaj podobnega?
jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Ugibam: #include "mouse.ch" ali kaj podobnega?
jur |
Če prav gre za kar staro zadevo je prevajalnik(Clipper) dosti pameten. "Opazi", če bi karkoli navedenega v programu manjkalo. Če je vse ok tvori *.obj dateko.
Ne vidi sicer funkcije, ki sicer ne obstaja -to je delo povezovalnika. (Blinker), ki poveze obj, lib datoteke. Oba pa "spregledata" kako nedefinirano rabljeno spremenjivko. Takrat pač program crkne.
Zadevo sem rešil. Po brskanju po NG -ju ter poskušanju sem ugotovil, da ni vključeno prestrezanje miške. Zadevo je rešila ena vrstica.
Koda: |
set(_SET_EVENTMASK, INKEY_ALL) |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni