|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 10:12 am Naslov sporočila: K:AUDIO DISTRIBUTION AMPLIFIER |
|
|
Pozdravljeni!
Nujno potrebujem audio distribucijski ojačevalnik z enim stereo vhodom in štirimi stereo izhodi (vhod L vhod R - izhod 4xL 4xR).
Stvar naj bo profesionalna za uporabo 24/7 z linijskimi vhodi in izhodi.
Za vse informacije se vam zahvaljujem.
Kontakt:
041 713 714 Adi _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Audio distribution je preprosta zadeva in jo lahko kar sam narediš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred kratkim sem sam izdelal ojačevalnik za v gostilno. Sestavil sem ga iz takšnega čipa, kot jih vsebujejo novejši avtoradiji - 4x50W. No, pri tvojem primeru bi uporabil še en čip več. Seveda pa ostaja vprašanje, če ti zadostuje omenjena moč.
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za razdelitev linijskega signala zadostujejo čipi, kot je TL071, ker ni potrebna skoraj nikakršna moč, par deset mW. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, ne se hecat. To ni za v gostilno, niti za vaško veselico.
Sem vedel, da bodo padali taki komentarji.
Ne bom tega sam delal, ker stane en dražjih modelov 400 EUR z DDV. Jaz za ta denar komaj skupaj sklepam material (XLR konektorji, ohišje itd...), da slučajno ne računam poceni ur po 20EUR. Ker je stvar namenjena profesionalcem za profi uporabo, jo bom kupil, preklope pa bova že z Volkom skup sklepala...
Potrebujem zgoraj napisano. A mi lahko kdo svetuje, kje bi dobil (kupil) in imajo po možnosti to na zalogi? _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2007 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič ne pretiravaj. XLR košta okoli 4€.
Sploh pa nisi nič napisal o tehničnih zahtevah za distribution. Te so lahko zelo različne. Simetričen ali nesimetričen vhod in izhod, vhodna in izhodna impedanca, maksimalni nivo signala, razmerje S/N, popačenje, frekvenčna karakteristika...
Omenjanje profi uporabe ne pove čisto nič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sre Jul 18, 2007 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Nič ne pretiravaj. XLR košta okoli 4€.
Sploh pa nisi nič napisal o tehničnih zahtevah za distribution. Te so lahko zelo različne. Simetričen ali nesimetričen vhod in izhod, vhodna in izhodna impedanca, maksimalni nivo signala, razmerje S/N, popačenje, frekvenčna karakteristika...
Omenjanje profi uporabe ne pove čisto nič. |
Mislim, da pri podrobnem branju zgoraj piše, da so potrebni linijski vhodi in izhodi.
No, bom bolj specifičen, če bom potem dobil informacijo več:
Recimo nekaj takega:
Input level/impedance 0 dBV/47 k
Max. input level + 20 dB
Output level/minimum load 0 dBV / 600
Output impedance 75
Max. output level (with min. load) 20.2 dBV
Frequency response (-1 dB)
20 Hz - 95kHz
Harmonic distortion (1 kHz) < 0.005%
Noise 20 Hz - 20 kHz < -102 dB
Gain margin ± 12 dB
Zaželjeni so fizično ločeni vhodi (izolacijski transformatorji).
Še vedno sem popolnoma prepričan, da se te stvari (vsaj meni) ne izplača izdelovati doma! _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Sre Jul 18, 2007 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj je jasno kaj želiš in kar se samogradnje tiče se strinjam s tabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Sre Jul 18, 2007 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sem vedel, da bodo padali taki komentarji. |
Oprosti, sam če si vedel da bodo padali takšni odgovori, bi lahko že na samem začetku povedal TOČNO kaj potrebuješ, ne pa da po nepotrebnem smetimo temo kot jo pravkar jaz.
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sre Jul 18, 2007 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jani je napisal/a: |
Citiram: |
Sem vedel, da bodo padali taki komentarji. |
Oprosti, sam če si vedel da bodo padali takšni odgovori, bi lahko že na samem začetku povedal TOČNO kaj potrebuješ, ne pa da po nepotrebnem smetimo temo kot jo pravkar jaz.
LP, Jani |
Jani, se opravičujem. Moja napaka.. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2007 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Adi, si kje našel, jaz bi nekaj podobnega potreboval v službi. Sicer bi bil zadovoljen s stereo izvedbo, en vhod, en linijski izhod, po kanalu.
Sedaj imamo le eno komponento, radio z ojačevalnikom, pa mikrofonski vhod, izhodnih linij pa je več v različne smeri, ki so sedaj enostavno vezane vsporedno. To bi z enim takim dodatnim ojačevalnikom ločil.
LP, Janko _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2007 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nisem napisal, vendar sem kupil (naročil) tole:DAC110
http://www.ecler.es/EN/product.asp?ProductID=28
Cena ni ravno nežna (400+EUR) vendar mi ni žal za še kar profi robo. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni