www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

popravilo 170S4 LCD
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
king25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Aktiv.: 2.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2007 8:27 am    Naslov sporočila:  popravilo 170S4 LCD Odgovori s citatom

Na popravilu imam LCD-ja Philips 170S4 FG/00 Z.

Napaka je ta, ko ni priključen vga kabel se pojavijo na zaslonu kitajske črke.
Če pa je vga kabel priključen pa se pojavi samo OSD + kitajske črke.

Bral sem na internetu, da je to kar pogosta napaka pri teh modelih, ampak rešitve nisem našel.

Je imel mogoče kdo kakšen podoben problem oz. če pozna kdo rešitev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2007 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena od rešitev je, da se naučiš kitajsko.

Verjetno je potem menu (v kitajščini) tisti, ki bi rešil tvoj problem.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2007 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pomeni kitajske črke: Prava znakovna kitajska pisava, ali kar tako neke brezvezne kljuke (okvara monitorja)? Če gre za kitajsko pisavo, poglej v navodila, kako spremeniš jezik menujev. Ne potrebuješ znanja kitajščine. Glej kako se spremeni angleški jezik, pa si zapomni v kateri vrstici je potrebno pritisniti tipko in naredi to v kitajščini. Z malo poizkušanja gre to tudi brez navodil. Princip je enak, če imaš gor korejske ali japonke tipke.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2007 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre za okvaro monitorja. Prilagam slike za boljšo razlago. Ko dam signal iz računalnika oz. prenosnika se ne zgodi nič, samo osd se pojavi za par sekund in zgine. Tipka tudi nobena ne prime na lcd-ju:?

Zadevo sem tudi odprl in premeril napajalnik in je vse ok. Tudi ostali deli so videti povsem normalni.

DSC00800.JPG
 Opis:
Ko ni prisoten signal iz računalnika
 Velikost datoteke:  41.36 KB
 Pogledana:  15 krat

DSC00800.JPG

DSC00801.JPG
 Opis:
Ko je prisoten signal iz prenosnika
 Velikost datoteke:  59.27 KB
 Pogledana:  2 krat

DSC00801.JPG

DSC00803.JPG
 Opis:
Ko je prisoten signal od stac. računalnika
 Velikost datoteke:  49.66 KB
 Pogledana:  6 krat

DSC00803.JPG

Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2007 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi v nastavitvah monitorja malo zmanjšat resolucijo. Za marsikateri 17" monitor je 1280 x 1024 malce preveč ... Wink

Lahko pa poizkusiš tudi kakšno kombinacijo pritiska tipk, ki ga postavi na tovarniške nastavitve. To je ponavadi omenjeno v navodilih.
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2007 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Resolucijo ki sem jo peljal v monitor je bila 800×600, čeprav na osd-ju piše drugače.
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 19, 2007 7:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj mi je uspelo odkleniti osd ker je bil namreč zaklenjen Confused
Sedaj sem nastavil na angleški jezik Very Happy

Ampak monitor še vedno ne da nobene slike od sebe. Dal sem tudi reset na tovarniške nastavitve in ni pomagal. Čeprav on zazna vhodni signal in resolucijo, ki mu jo ponudim (to vidim v osd-ju v info).
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 19, 2007 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj imaš shemo vhodnega dela 17" LCD monitorja od Philipsa drugega modela, pa ti mogoče kaj pomaga

http://hopsasa/files/philips17014er5.jpg
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 19, 2007 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi še nastaviti svetlost na maximum. Svetlost verjetno je v redu, ker se osd vidi. Lahko pa monitor OSD prikazuje z svojo regulacijo svetlobe. Če tovarniške nastavitve (reset) ne pomaga, pa če monitor prepozna resolucijo vhodnega signala, je verjetno monitor pokvarjen in brez meritev in poizkusov popravljanja ne bo šlo.

Jur
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 19, 2007 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svetlost in kontrast sem probal nastaviti na maximum, pa se ne da. Ko hočem povečati se sploh ne odziva in je vedno na -1-.
Trenutno še iščem service manual za ta monitor, da detaljno pregledam in premerim zadevo. Če ima kdo ta service manual se priporočam Smile
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 19, 2007 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi kontaktirat na ta mail schematics@t-2.net, jaz sem preko njega kupil service manual za SONY lcd monitor za 5€, seveda če te zanima da kupiš zadevo, jaz sem moral ker nikjer nisem našel service manual za svoj monitor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 22, 2007 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni vedno samo resolucija problematična. Poskusi zmanjšat še frekvenco osveževanja. Nekateri Siemensi ob napačni nastavitvi ostanejo lepo temni. Za tvoj monitor naj bi veljalo:
Citiram:
1280 x 1024 @ 75 Hz Maximum

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 22, 2007 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frekvenco osveževanja sem že na začetku takoj probal dati 60Hz..70..75, tako da to ni problem.
Ravno pa sem dobil service manual za ta model tako, da ga tudi prilagam, če bo še komu prišel prav.

Philips 170S4.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Philips 170S4.rar
 Velikost datoteke:  905.11 KB
 Downloadano:  34 krat

Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2007 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kriv naj bi bil EEprom z oznako ATMEL 24C16A.

Zanima me kakšen programator lahko uporabim za pisanje na ta čip?
Ali lahko zbrišem stari čip in ga prepišem ali moram čip kupit nov?

Hvala
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2007 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabis lahkop katerikoli programator, ki zna delati z I2C EEPROMi. Najpreprostejsi je JDM/RCD. Shemo zanj in primeren software najdes na Internetu.

Ce je star cip OK, potem ga lahko pobrises in ponovno programiras.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni